Ο προπονητής της Ομόνοιας 29ης Μαίου Γιάννος Λυμπουρής φιλοξενήθηκε στο Podcast του balla.com.cy παραμονές του «τελικού» της ανόδου κόντρα στην ΑΕΖ και παραχώρησε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη.
Μίλησε και για την πρόταση από την ομάδα και τι του είπαν όταν ανέλαβε.

Μετά την ΜΕΑΠ ήρθε η πρόταση από την Ομόνοια 29ης Μαίου: «Όταν πήγα η Ομόνοια ήταν κάτω από την ΜΕΑΠ. Αυτή την ομάδα την έπαιξα πολλές φορές σαν αντίπαλος. Η εξέλιξη μου ήταν σαν της ομάδας. Παίξαμε φιλικό όταν ήμουν στον Ροτσίδη, τους αντιμετώπισα και με τον Εθνικό Λατσιών στην δ’ κατηγορία και με την ΜΕΑΠ στην β’ κατηγορία. Του έπαιξα σε όλες τις βαθμίδες, ήξερα ότι κάποια πράγματα δεν ευσταθούσαν γι’ αυτή την ομάδα και σαν αντίπαλος η συμπεριφορά τους ήταν άψογη και πάντα θεωρούσα ότι με τον κόσμο έχουν τεράστια δυναμική και μπορούν να γίνουν ομάδα α’ κατηγορίας. Το θεώρησα τεράστια ευκαιρία για εμένα. Η ομάδα έχει ποιοτικούς παίκτες, εξού και στην πρώτη συνάντηση με τον Ανδρέα Σάββα μου είπαν ότι στόχος ήταν η άνοδος. Το πίστευε ότι η ομάδα μπορούσε για άνοδο».

Εσύ όντως το πίστευες; «Ήξερα όλες τις ομάδες. Αν δεν το πίστευα δεν θα έλεγα ψέματα γιατί θα είχαμε πρόβλημα στην πορεία. Ήξερα το πρωτάθλημα και θεωρούσα ότι με ορισμένα πράγματα που θα βάζαμε εγώ και ο α Μασίνουα θα κάναμε μια ομάδα ανταγωνιστική. Το ότι θα πετυχαίναμε αυτό που κάνουμε τώρα το θεωρούσα κι εγώ πολύ δύσκολο. Ήμασταν -10 από την ΑΕΖ και -8 από Πέγεια 2014, Αχυρώνα/Ονήσιλο και Οθέλλο. Έπρεπε να περάσουμε αυτές τις τρεις ομάδες. Παραλίγο να το κάνω ξανά αυτό στον Εθνικό Λατσιών. Φτάσαμε στο τελευταίο εμπόδιο και δεν τα καταφέραμε. Προλάβαμε τρεις ομάδες που μας ξεπερνούσαν 15 βαθμούς. Ελπίζω αυτή την φορά να τα καταφέρουμε».

Είπες ότι η Ομόνοια η ομάδα έχει προοπτική, απέκτησαν και τον Γκόμεθ, σημαίνει κάτι γίνεται;  «Δεν το σκέφτηκα αυτό. Ήμουν σίγουρος για την προοπτική και την δυναμική της ομάδας για να παλέψει για να βρεθεί στην α’ κατηγορία. Αν δεν τα καταφέρουμε φέτος που πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε, η ομάδα αυτή θα είναι μια ομάδα α’ κατηγορίας. Βλέπεις πόσο οργανωμένα λειτουργούν. Είναι πέντε χρόνων ομάδα και αγόρασε προπονητικό κέντρο. Άλλες ομάδες 20-30 χρόνων και δεν το έχουν αυτό. Τα παιδιά βλέπουν πιο μακριά. Μεγάλωσα μαζί τους και έβλεπα από την έξω πλευρά τι γίνεται σε αυτή την ομάδα. Μπορεί να μην ήξερα κάποια πράγματα από μέσα αλλά σαν αντίπαλος έβλεπα πολλά. Το θεώρησα τεράστια ευκαιρία για την καριέρα μου».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Η Ομόνοια 29ης Μαίου είναι ομάδα α’ κατηγορίας…» (ΒΙΝΤΕΟ)