Το calcio συνεχίζει την μεγάλη αντεπίθεσή του την φετινή σεζόν, αφού θα έχει πέντε εκπροσώπους στα ημιτελικά των ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Μετά τις «αιώνιες» του Μιλάνου, Ίντερ και Μίλαν που θα αναμετρηθούν στα ημιτελικά του Champions League, η Seria A θα έχει διπλή εκπροσώπηση και στα ημιτελικά του Europa League με Γιουβέντους και Ρόμα.

Εκπρόσωπος της Ιταλίας, ωστόσο θα υπάρχει και στα ημιτελικά του Conference League, αφού η Φιορεντίνα αν και τα χρειάστηκε κόντρα στην Λεχ Πόζναν, πανηγύρισε την πρόκρισή της στους «4» της τρίτης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Οι Ιταλοί, μάλιστα θα έχουν δεδομένη εκπροσώπηση στον τελικό του Champions League, αφού Ίντερ και Μίλαν θα μονομαχήσουν για την παρουσία τους στον τελικό της Κωνσταντινούπολης.

Ορατό είναι το ενδεχόμενο να υπάρξει ιταλικός «εμφύλιος» στον τελικό του Europa League, αφού η Γιουβέντους θα αναμετρηθεί στα ημιτελικά με την Σεβίλλη και η Ρόμα με την Λεβερκούζεν. Μια ονειρεμένη χρονιά για το ιταλικό ποδόσφαιρο, αφού και η Νάπολι έφτασε μέχρι τα προημιτελικά του Champions League, όπου αποκλείστηκε από την Μίλαν, με την Λάτσιο να μένει εκτός από τους «16» του Conference League από την Άλκμααρ.