Τις σχέσεις της Μπαρτσελόνα με τη δικτατορία του στρατηγού Φράνκο επικαλέστηκε η επίσημη Ρεάλ προκειμένου ν’ αντικρούσει τους ισχυρισμούς του Τζουάν Λαπόρτα.
Μ’ ένα video διάρκειας 4,5 λεπτών απάντησε η επίσημη Ρεάλ Μαδρίτης στα όσα ανέφερε ο Τζουάν Λαπόρτα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με αφορμή την υπόθεση Νεγκρέιρα.
Οι μερένγκες παρέθεσαν εικόνες αρχείου και δημοσιεύματα της εποχής προκειμένου να επιχειρηματολογήσουν υπέρ της άποψης πως το κλαμπ που συνδέθηκε κυρίως με τη χούντα του Φράνκο και ευνοήθηκε απ’ αυτό ήταν η Μπαρτσελόνα.
“Ποια ήταν η καθεστωτική ομάδα;”, αναρωτήθηκαν αρχικά από τη Ρεάλ προτού κάνουν λόγο για την εγκαινίαση του Καμπ Νου από το δεξί χέρι του Φράνκο στην εξουσία, τον Χοσέ Σολίς Ρουίθ, για το γεγονός πως ο δικτάτορας της Ισπανίας ανακυρύχθηκε επίτιμο μέλος του συλλόγου το 1965 λαμβάνοντας τιμές σε τρεις διαφορετικές περιστάσεις και στο γεγονός ότι η Ρεάλ δεν είχε κατακτήσει πρωτάθλημα για 15 χρόνια ενόσω επί της χούντας η Μπαρτσελόνα κέρδισε 8 πρωταθλήματα και 9 κύπελλα.
Επίσης, και πάντα σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των Μαδριλένων, η Ρεάλ διαλύθηκε κατά τη διάρκεια του εμφυλίου, παίκτες της δολοφονήθηκαν, συνελήφθησαν και εξορίστηκαν.