Ο προπονητής της Δόξας Κώστας Σακκάς μίλησε στο balla.com.cy, ανέλυσε τον μεγάλο επαναληπτικό ημιτελικό ανάμεσα στην Ομόνοια και την Πάφος FC, ενώ έδωσε και προβάδισμα (έστω και μικρό) σε μια από τις δύο ομάδες.

Το αρχικό σχόλιο: «Η Ομόνοια έχει ένα μεγάλο όπλο που είναι ο κόσμος της. Η Πάφος FC ναι μεν έχει πολύ καλούς ποδοσφαιριστές με ποιότητα αλλά δεν έχει συνηθίσει να παίζει σε τέτοιου είδους παιχνίδια και αυτό θα παίξει τον ρόλο του. Τεχνικά η Ομόνοια έχει αρκετές αδυναμίες. Τις γνωρίζει και ο Σωφρόνης, τις γνωρίζει και ο αντίπαλος προπονητής ο Σαλγκάδο, δύο προπονητές που θα πάνε διαβασμένοι. Με βάση τον τρόπο με τον οποίο παρέταξαν τις ομάδες τους στα παιχνίδια πρωταθλήματος και δη στα τελευταία, έδειξαν πως θέλουν να παίξουν στο Κύπελλο. Δοκίμασαν και οι δύο αρκετά πράγματα. Μπορεί την καλύτερη ψυχολογία λόγω αποτελεσμάτων να την έχει η Πάφος FC την δεδομένη στιγμή αλλά την Ομόνοια θα την σπρώξει ο κόσμος».

Δίνετε προβάδισμα πρόκρισης σε κάποια από τις δύο ομάδες; «Δίνω ένα μικρό προβάδισμα στην Ομόνοια λόγω έδρας και κόσμου».

Ποιο θεωρείτε ότι θα είναι το κλειδί της αναμέτρησης; «Η Πάφος FC μεσοεπιθετικά έχει αρκετή ποιότητα. Μάλιστα με τον τρόπο που παίζει με τον Σαλγκάδο δίνει έμφαση και στο κάθετο παιχνίδι. Την ίδια στιγμή η Ομόνοια έχει κάποια θέματα στον άξονα λόγω ταχύτητας και εκεί θεωρώ ότι θα είναι το κλειδί».

Για τον τρόπο που αναμένεται να παίξει η Ομόνοια: «Ο Μπασιρού με τον Μιξ ή τον Χάμπο ανάλογα με το ποιος θα τον πλαισιώσει θα πρέπει να κάνουν πολύ καλή δουλειά στην μεσαία γραμμή. Θεωρώ ότι θα είναι ρίσκο για την Ομόνοια να πάει σε ένα σχήμα με δύο επιθετικούς, με Ανσαριφάρντ δηλαδή με έναν εκ των Κακουλλή η Μπεσεντίν. Δεν μπορούν να πάρουν μπάλες και θα υπάρχει ένα θέμα με την ταχύτητα. Θεωρώ ότι θα είναι καλύτερα να παίξει ένα ποδοσφαιριστής που θα αποτελέσει τον συνδετικό κρίκο μεσαίας γραμμής και επίθεσης όπως π.χ. ο Παπουλής.  Σημαντικό ρόλο όσον αφορά την κόντρα επίθεση θα παίξει και η απόδοση του Λοίζου αλλά και του Κακουλλή αν αγωνιστεί».

Για τον τρόπο που θα παίξει η Πάφος FC: «Η Πάφος FC έχει μια καλή τριάδα πίσω που δίνει ισορροπία και θα στηριχθεί και στην αντεπίθεση. Περιμένω ότι θα παίξει ο Βαλακάρι στην μεσαία γραμμή προκειμένου να χτυπήσει στις αδυναμίες της Ομόνοιας. Αμπντουραχίμι και Ζάιρο ανοίγονται στην επίθεση και θα δημιουργήσουν χώρους στον Βαλακάρι»

Χρίστος Χρίστου