Ο πρώην άσος της ΑΕΚ και του ΑΠΟΕΛ Βάντερ Βιέιρα ο οποίος πλέον αγωνίζεται στον Εθνικό Άχνας, παρέθεσε μια πολύ όμορφη και ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην ιστοσελίδα μας balla.com.cy και είπε πολλά και ενδιαφέροντα.
Στάθηκε ιδιαίτερα στην προσπάθεια του Εθνικού για επιστροφή στην α’ κατηγορία και στην μεγάλη μάχη που γίνεται για την άνοδο.

Για την εμπειρία στην β’ κατηγορία: «Είναι πολύ δύσκολο πρωτάθλημα, πιο δύσκολο από την α’ κατηγορία και τώρα που το ζω μπορώ να πω ότι αποτελεί την μεγαλύτερη πρόκληση στην καριέρα μου».

Για την μάχη της ανόδου: «Όλα είναι ανοικτά. Η ομάδα που θα κάνει τα λιγότερα λάθη στις δύο τελευταίες αγωνιστικές θα πάρει την άνοδο. Η μάχη είναι μεγάλη ανάμεσα σε ομάδες με ελάχιστες διαφορές μεταξύ τους. Οι έξι πρώτες ομάδες έχουν ελάχιστες διάφορες αγωνιστικά».

Ο Εθνικός θα ανέβει στην α’ κατηγορία; «Ναι το πιστεύω. Το πιστεύω παρά πολύ. Δουλεύουμε πολύ για τον στόχο αυτό για να επαναφέρουμε τον Εθνικό εκεί από όπου δεν έπρεπε να φύγει».

Πως έγιναν οι επαφές με τον Εθνικό και αποδέχθηκε την πρόταση για να επιστρέψεις στην Κύπρο και στην β’ κατηγορία; «Για ενάμιση χρόνο δεν έπαιζα και μου έδωσαν αυτή την ευκαιρία, να παίξω μπάλα. Μου έδωσαν την ευκαιρία να κάνω αυτό που μου αρέσει να κάνω και γι’ αυτό αποδέχθηκαν την πρόταση. Είμαι ευγνώμων στον Εθνικό Άχνας».

Με τον Πάμπο Χριστοδούλου τεθήκατε αντίπαλοι στην α’ κατηγορία, τώρα είναι ο προπονητής σου: «Ναι είναι πολύ ωραίο αυτό. Είναι σημαντικό να έχεις έναν προπονητή με ιστορία, ικανότητες και φιλοδοξίες, έναν προπονητή που κέρδισε τίτλους. Είναι μια πολύ καλή εμπειρία για εμένα και ευχαριστώ τον Θεό για την ευκαιρία».

Αν δεν τα καταφέρει ο Εθνικός να επιστρέψει στην α’ κατηγορία, εσύ θα συνεχίσεις στην ομάδα;
«Δεν υπάρχει περίπτωση να μην ανέβει η ομάδα στην α’ κατηγορία. Όσο για το μέλλον, αυτό το αφήνω στα χέρια του Θεού».

Πως κρίνεις το επίπεδο του πρωταθλήματος της β’ κατηγορίας; «Είναι πολύ καλό το επίπεδο. Υπάρχουν αρκετοί νεαροί Κύπριοι ποδοσφαιριστές και είναι μια πολύ καλή εμπειρία για εμένα».

ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΘΑ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΟΥ

Χρίστος Χρίστου