Η Μάντσεστερ Σίτι μετράει ήδη “2 στα 2” απέναντι στην Άρσεναλ τη φετινή σεζόν, έχοντας επικρατήσει με 1-0 εντός έδρας για το Κύπελλο Αγγλίας και 3-1 εκτός έδρας για την Premier League και το βράδυ της Τετάρτης (26/4, 22:00) θα επιδιώξει να τριτώσει το καλό για εκείνη και το κακό για τους Λονδρέζους ώστε να βάλει βάσεις τίτλου.

Και αυτό γιατί μετά από τις τρεις σερί ισοπαλίες (2-2 εκτός έδρας με Λίβερπουλ και Γουέστ Χαμ, 3-3 εντός με Σαουθάμπτον) ομάδα του Μικέλ Αρτέτα είναι μεν στο +5 αλλά με δύο ματς περισσότερα σε σύγκριση με την Σίτι, κάτι που σημαίνει πως αν οι πολίτες εκμεταλλευτούν τον παράγοντα “Έτιχαντ” τότε θα έχουν εκείνοι τον πρώτο λόγο για τον τίτλο.

Κάτι που παραδέχτηκε εμμέσως ο Πεπ Γκουαρδιόλα στη συνέντευξη Τύπου της Τρίτης, με τον Καταλανό να υποστηρίζει πως ο αγώνας με την πρωτοπόρο της Premier League είναι ιδιαίτερα σημαντικός στην οικονομιία του φετινού πρωταθλήματος.

“Είναι πολύ σημαντικό, αν και δεν είναι καθοριστκό. Υπάρχουν αρκετά σκληρά ματς και για τις δύο ομάδες αλλά δεν μπορούμε να αρνηθούμε πόσο σημαντικό είναι το ματς. Όταν παίζεις απέναντι σε τέτοιες ομάδες, ελέγχουν τα πάντα.

Η Άρσεναλ προσέχει και την παραμικρή λεπτομέρεια με τη μπάλα στα πόδια των παικτών τους, μία από τις αρετές τους είναι η επιλογή των παικτών και νομίζω πως ο Μικέλ (Αρτέτα) φέρνει μία διαφορετική διάσταση.

Είναι πολύ επιθετικοί, μπορούν να πάνε στο Άνφιλντ απέναντι σε μία ομάδα που είναι κορυφαία στη μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση τα τελευταία χρόνια και να είναι εκείνοι καλύτεροι.

Αυτή τη στιγμή και οι δύο ομάδες έχουν τις πιθανότητές τους για τον τίτλο, η μοίρα θα είναι στα χέρια τους αν νικήσουν, εάν όμως νικήσουμε εμείς θα είναι στα δικά μας χέρια στα επτά ματς που θα μας απομένουν”, τόνισε ο Γκουαρδιόλα, ο οποίος επαίνεσε για μία ακόμα φορά τη δουλειά που έχει κάνει στους Λονδρέζους ο άλλοτε συνεργάτης του στην Σίτι, Μικέλ Αρτέτα.

“Νομίζω ότι η πρόοδος του συλλόγου από τότε που τον ανέλαβε ο Μικέλ, είναι προφανής. Έχω την αίσθηση πως άλλαξε την νοοτροπία του συλλόγου. Υπήρχε υποστήριξη από τη διοίκηση και αυτό έπαιξε ρόλο στην επιτυχία.

Κάποτε συνηθίζαμε να λέμε για το Top-6 τώρα όμως μιλάμε για Top-8 ομάδων που παλεύουν για την κορυφή επειδή σε αυτό το γκρουπ των ομάδων έχει προστεθεί και η Νιούκαστλ”.