Το κλίμα στην Παρί Σεν Ζερμέν κάθε άλλο παρά ευχάριστο είναι, οι ήττες έχου φέρει γκρίνια και στο στόχαστρο βρίσκονται οι παίκτες, κυρίως οι διάσημοι και ακριβοπληρωμένοι.
Οι δύο συνεχόμενες ήττες από τη Ρεν και από τη Λιόν έχουν κάνει ακόμα χειρότερο το κλίμα στο εσωτερικό της ομάδας, μετά και τον αποκλεισμό από την Μπάγερν στο Τσάμπιονς Λιγκ.
Εννοείται πως υπάρχει έντονη κριτική για τον Κριστόφ Γκαλτιέ, ωστόσο φαίνεται πως στο στόχαστρο έχουν μπει πιο πολύ και από τον προπονητή οι παίκτες, κάποιοι συγκεκριμένοι πιο πολύ από άλλους.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Le Parisien», ο αθλητικός διευθυντής Λουίς Κάμπος έχει μιλήσει στους παίκτες και ήταν ξεκάθαρος πως όσοι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις, όσοι δεν μπορούν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, ανεξάρτητα με το όνομα και με τα συμβόλαια, θα μπουν στη μεταγραφική λίστα εν όψει καλοκαιριού.
Και, μάλιστα, φαίνεται πως οι άνθρωποι της Παρί είναι έτοιμοι να αλλάξουν… πλεύση και να εμπιστευτούν τους πιο νέους και τους πιο… άσημους, όπως είναι οι νεαροί Γουαρέν Ζαΐρ-Εμερί και Oυγκό Εκιτικέ, καθώς διαπίστωσαν με πικρό τρόπο ότι τα λεφτά δεν φέρνουν την επιτυχία.