Την υποψηφιότητα του για την θέση της Αντιπροεδρίας του ΔΗΣΥ εξήγγειλε ο Μάριος Πελεκάνος. Σε μήνυμα που δημοσιεύει στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ο κ. Πελεκάνος αναφέρει πως η εκλογή της Αννίτας Δημητρίου στην προεδρία του κόμματος «σηματοδοτεί τη νέα σελίδα στην ιστορία της παράταξης».
Συγκεκριμένα ο Μάριος Πελεκάνος αναφέρει τα έξης:
«Συναγωνίστριες και συναγωνιστές,
Φίλες και φίλοι,
Η 11η Μαρτίου με την εκλογή στην Προεδρία του Δημοκρατικού Συναγερμού της Αννίτας Δημητρίου, σηματοδοτεί τη νέα σελίδα στην ιστορία της παράταξης.
Μία σελίδα την οποία επιβάλλεται να γράψουμε με ενότητα και αίσθημα ευθύνης, έχοντας ως στόχο τη συνέχιση της πρωταγωνιστικής πορείας που κατέγραψε ο Δημοκρατικός Συναγερμός από την ίδρυσή του, συμβάλλοντας διαχρονικά στην πρόοδο και την ευημερία των πολιτών και της πατρίδας μας.
Αυτή την πορεία υψηλής προσφοράς της παράταξης στον τόπο καλούμαστε, σήμερα όσο ποτέ άλλοτε, εν μέσω μίας διαδικασίας ανανέωσης, να περιφρουρήσουμε και να ενισχύσουμε.
Με μόνο σκοπό να συμβάλω, με τις εμπειρίες και τις γνώσεις μου, στη συλλογική αυτή προσπάθεια που έχει στόχο να δώσουμε νέα δυναμική στο κόμμα, θέτω ενώπιον σας την υποψηφιότητα μου για τη θέση του Αντιπροέδρου».