Ο 59χρονος σταθμάρχης, ο οποίος αντιμετωπίζει βαρύτατες κατηγορίες και απολογείται σήμερα (5/3), παραδέχτηκε πως έκανε λάθος.

Σοκάρουν οι αναφορές για τις κινήσεις του σταθμάρχη Λάρισας λίγο μετά τη φονική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.

Ο 59χρονος σταθμάρχης, ο οποίος αντιμετωπίζει βαρύτατες κατηγορίες και απολογείται σήμερα (5/3), παραδέχτηκε πως έκανε λάθος, δεν άλλαξε τα κλειδιά και άφησε τα δύο τρένα στην ίδια γραμμή. Επίσης, παρά τα 17 λεπτά που είχε στη διάθεσή του να διορθώσει το λάθος και τις ενδείξεις στον πίνακα που έδειχναν τα δύο τρένα στην ίδια γραμμή, εκείνος δεν έκανε τίποτα αφήνοντας υποψίες ότι μπορεί να μην ήταν στον σταθμό εκείνη την ώρα.

Στο μεταξύ, αρκετοί που γνωρίζουν τη δουλειά τόνισαν ότι δεν θα έπρεπε να είχε τοποθετηθεί στο πόστο αυτό καθώς ήταν άπειρος και πως δεν έπρεπε να ήταν μόνος του στη βάρδια. Στο μεταξύ, ο ΟΣΕ τον έθεσε σε αργία.

Σύμφωνα με μαρτυρία συναδέλφου του από τη μοιραία βάρδια, ο σταθμάρχης άρχισε να μπαινοβγαίνει στο σταθμαρχείο εμφανώς αγχωμένος και νευρικός. Άρχισε να καπνίζει μέχρι που άρχισαν να φτάνουν στο σταθμαρχείο της Λάρισας οι πρώτες πληροφορίες για τους νεκρούς.

Μάλιστα, όταν άρχισε να αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών, ο σταθμάρχης φέρεται να είπε στον συνάδελφό του «την πάτησα», αντιλαμβανόμενος το τραγικό λάθος του. Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, ο σταθμάρχης βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Κατά την σύλληψή του, φέρεται να ψέλλισε: «Κουβαλάω 35 φέρετρα στην πλάτη μου…»

Σε εξέλιξη η απολογία του σταθμάρχη

Στην ανακρίτρια οδηγήθηκε σήμερα, Κυριακή, ο σταθμάρχης Λάρισας για να απολογηθεί για την τραγωδία στα Τέμπη. Ο 59χρονος σταθμάρχης επρόκειτο να απολογηθεί το Σάββατο, ωστόσο πήρε προθεσμία για σήμερα, καθώς ο δικηγόρος του δήλωσε πως έχουν υπάρξει νέα στοιχεία για την υπόθεση.

Σύμφωνα με τον συνήγορό του, Στέφανο Παντζαρτζίδη «είναι στοιχεία καθοριστικά και έπρεπε να ζητήσουμε νέα προθεσμία, ώστε να τα μελετήσουμε και να τα αξιολογήσουμε. Υπήρχαν στην ανάκριση νέα στοιχεία, για τα οποία δεν είχαμε λάβει γνώση, ήταν πρόσφατα, που μας υποχρέωσαν εξαιτίας της πολύ μεγάλης σοβαρότητάς τους να ζητήσουμε νέα προθεσμία».

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα larissanet, ο σταθμάρχης έφτασε στον εισαγγελέα κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.