Ο Κιλιάν Εμπαπέ έφτασε στο μαγικό αριθμό 201 κι έμεινε μόνος πρώτος στη λίστα των σκόρερ της Παρί, αφήνοντας πίσω του τον Έντινσον Καβάνι. Ο Γάλλος επιθετικός διαμόρφωσε το τελικό 4-2 των πρωταθλητών επί της Ναντ σε ένα αποφασιστικό βήμα για τη διατήρηση των σκήπτρων στη Liuge 1. 

Ο αγώνας άρχισε με ιδανικό τρόπο για την Παρί, η οποία άρχισε επιβλητικά και χάρη στον άπιαστο Νούνο Μέντες έφτασε σε δύο γκολ. Αρχικά, ο Πορτογάλος βρήκε τον Λιονέλ Μέσι για το 1-0 στο 12′ και λίγο αργότερα από δικό του σουτ κι επέμβαση του Αλμπάν Λαφόν, ο Ζαουέν Χατζάμ σημείωσε αυτογκόλ.

Η απάντηση των “καναρινιών” ήταν άμεση, αρχικά με σέντρα σουτ του Λουντοβίκ Μπλας που μπέρδεψε τον Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα και κατέληξε στα δίχτυα και στο 38′ με ψιλοκρεμαστή κεφαλιά του Ιγκνάτιους Γκαναγκό με την οποία έγινε το 2-2.

Ο αγώνας εξελίχθηκε σε μονόλογο της Παρί έπειτα από την ισοφάριση και στο 60′ ο Ντανίλο Περέιρα με κεφαλιά ύστερα από γέμισμα του Εμπαπέ ανέκτησε το προβάδισμα της Παρί.

Οι γηπεδούχοι δεν έκοψαν το ρυθμό τους, συνέχισαν να πιέζουν για νέο γκολ, όμως έχασαν τον αρχηγό τους, αφού ο Μαρκίνιος αποχώρησε με τραυματισμό στη μέση λίγο πριν από το παιχνίδι με την Μπάγερν.

Το κερασάκι στην τούρτα της βραδιάς έβαλε ο Εμπαπέ, ο οποίος στις καθυστερήσεις σημείωσε το ιστορικό γκολ που τον μετέτρεψε σε αρχισκόρερ της Παρί στα 24 του.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ