Φυσικά και δεν έχει μαγικό ραβδί… Έχει όμως αυτό το… κάτι, με αποτέλεσμα ακόμη κι αυτή την Ομόνοια, με ένα έλλειπες και προβληματικό ρόστερ, να έχει καταφέρει να την αλλάξει προς το καλύτερο και μάλιστα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι οι «πράσινοι» αισθάνονται αδικημένοι από την ισοπαλία στο αιώνιο ντέρμπι, γιατί ειδικά στο β’ ημίχρονο ήταν πολύ ανώτεροι του αντιπάλου τους (βοήθησαν οι αλλαγές κι ο τρόπος παιγνιδιού).
Ο Σωφρόνης Αυγουστή (γι’ αυτόν ο λόγος), με το πάθος, τη δουλειά και τη μεθοδικότητα του, κατάφερε να βάλει την σφραγίδα του και να δώσει στοιχεία στο «τριφύλλι» που έλειπαν εδώ και πολύ καιρό από την ομάδα, να της δώσει ταυτότητα και συνοχή.
Υπάρχει πάθος, θέληση, υπάρχει μια… σειρά, ενώ βγάζει και αντίδραση, ειδικά όταν δεν εξελίσσεται με θετικό τρόπο για την ίδια την ομάδα, ένας αγώνας. Πλέον η Ομόνοια παλεύει όλα τα παιγνίδια μέχρι το τελευταίο λεπτό κι αυτό φάνηκε δυο φορές με το ΑΠΟΕΛ (κύπελλο-πρωτάθλημα), αλλά και με την Καρμιώτισσα. Βρίσκει δηλαδή και τις ψυχικές και τις σωματικές δυνάμεις, να διεκδικήσει το καλύτερο που μπορεί από τους αγώνες της.
Είναι πάρα πολύ σημαντικό να κρατήσει αυτά τα στοιχεία ενόψει της συνέχειας και ειδικά στα παιγνίδια κυπέλλου.
**Από αύριο Δευτέρα θα αρχίσει να ξεκαθαρίζει το σκηνικό με τους τραυματίες. Στο παιγνίδι με το ΑΠΟΕΛ απουσίαζαν 6 συνολικά ποδοσφαιριστές. Φαμπιάνο και Ανσαριφάρντ επιστρέφουν ενόψει Απόλλωνα, Ζαχαρίου, Κασάμα και Μπάρκερ έχουν προβλήματα με τραυματισμό, ενώ σε επέμβαση θα υποβληθεί ο Ψάλτης.