Οι «κανονιέρηδες» επελαύνουν, το χαίρονται, είναι τρομερά ενωμένοι και κατάφεραν στα 28 ματς της φετινής Πρέμιερ Λιγκ πριν την τελική ευθεία των 10 αναμετρήσεων, να έχουν τους βαθμούς που συγκέντρωσαν σε ολόκληρη την περασμένη σεζόν, αλλά και να καταγράψουν τις περισσότερες νίκες στην ιστορία τους σε αυτό το σημείο.
Οι παίκτες του Αρτέτα το χαίρονται. Το φανερώνουν οι κινήσεις τους. Οι εκφράσεις τους. Ο τρόπος που οι Τζάκα και Γουάιτ χάρηκαν απλά για μια απομάκρυνση και χαμογέλασαν ο ένας στον άλλον για το πάθος που βγάζουν προς όφελος του συλλόγου τους.
Με το 4-1 απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας, οι «κανονιέρηδες» έφτασαν πλέον στους 69 βαθμούς σε 28 αγωνιστικές, αποσπάστηκαν στο +8 από την Σίτι και πρόσθεσαν ακόμα περισσότερο άγχος στους «πολίτες», που θα ξαναπαίξουν μόλις μπει ο Απρίλης και θα κοντραριστούν με την Λίβερπουλ. Οι βαθμοί που έχει συγκεντρώσει το σύνολο του Αρτέτα είναι ακριβώς αυτοί με τους οποίους έκλεισε πέρυσι την σεζόν στο πρωτάθλημα, δείχνοντας πως έπαθε, έμαθε και φέτος… κατατροπώνει! Επιπλέον, σε αυτό το σημείο της ποδοσφαιρικής χρονιάς, σε επίπεδο Πρέμιερ Λιγκ, οι 22 νίκες είναι οι περισσότερες που έχει παρουσιάσει η Άρσεναλ στα χρονικά της παρουσίας της στην κορυφαία κατηγορία!