Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας μας, η ΑΕΚ έχει αποφασίσει οριστικά να προχωρήσει σε προσφυγή κατά της ερμηνείας που δίνει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΚΟΠ, στις πρόνοιες της διάταξης 13 στη σελίδα 12 της προκήρυξης, ώστε να μην διεξαχθεί την Κυριακή 19 Μαρτίου ο αγώνας με τον Άρη, αλλά τη Δευτέρα!
Το σημείο 13.3 στην προκήρυξη του πρωταθλήματος αναφέρει τα εξής: «Σε περίπτωση που ο Ευρωπαϊκός αγώνας θα διεξαχθεί Πέμπτη, ο αγώνας του Πρωταθλήματος που προηγείται του Ευρωπαϊκού αγώνα θα διεξάγεται Σάββατο ή Κυριακή και ο αγώνας του Πρωταθλήματος που έπεται του Ευρωπαϊκού αγώνα θα διεξάγεται Δευτέρα».
Η ΚΟΠ ανακοίνωσε πως το ματς με τον Άρη θα διεξαχθεί την Κυριακή, με την υποσημείωση πως το αίτημα της ΑΕΚ είναι ακόμη υπό εξέταση. Στην ομάδα της Λάρνακας γνωρίζουν πολύ καλά πως το αίτημά τους δεν θα γίνει αποδεκτό, γι’ αυτό και προχωρούν σε αυτή την κίνηση, καταθέτοντας την προσφυγή την ερχόμενη Δευτέρα!
Να σημειώσουμε πως υπήρχαν όντως περιπτώσεις στο παρελθόν που μία ομάδα έδωσε αγώνα κυπριακού πρωταθλήματος ημέρα Κυριακή, ενώ προηγήθηκε ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι την Πέμπτη.
Στην ΑΕΚ ωστόσο, βασίζονται στο εξής: ενώ το 2019 υπήρξε απόφαση του δ.σ της ΚΟΠ, ότι για να μην παρουσιάζονται προβλήματα για την κατάρτιση του προγράμματος του πρωταθλήματος να ορίζονται αγώνες την Κυριακή ενώ έχει προηγηθεί ευρωπαϊκό παιχνίδι, η απόφαση ουδέποτε ενσωματώθηκε στην προκήρυξη, η οποία είναι το υπέρτατο νομικό έγγραφο για τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος.
Τι ζητάει η ΑΕΚ; Να διεξαχθεί ο αγώνας τη Δευτέρα 20 Μαρτίου, ασχέτως αν την συγκεκριμένη μέρα είναι προγραμματισμένη η πρώτη συγκέντρωση των Εθνικών ομάδων. Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε κάτι εξαιρετικά σημαντικό:
Η προσφυγή, η οποία θα κατατεθεί την ερχόμενη Δευτέρα, δεν θα εξεταστεί από τον Αθλητικό Δικαστή, Αριστοτέλη Βρυωνίδη, αλλά κατευθείαν από το Εφετείο. Το οποίο, θα πρέπει να συνεδριάσει άμεσα, το αργότερο μέχρι την Τρίτη, ώστε να αποφασίσει για την τύχη της έφεσης της ΑΕΚ, πριν από τον αγώνα με τη Γουέστ Χαμ στο Λονδίνο. Δηλαδή το αργότερο μέχρι την Τετάρτη…

Ανδρέας Βεντούρης