Για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια (το 2017), η εθνική μας ομάδα κάτω των 17 (U17) θα πάρει μέρος σε προκριματική φάση ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Η διοργάνωση θα διεξαχθεί από τις 17-19 Μαρτίου στην Τιφλίδα της Γεωργίας, με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να συμμετέχει στον 1ο όμιλο μαζί με τις ομάδες της Τσεχίας, Λιθουανίας και Γεωργίας. Στον όμιλο συμμετείχε και η Τουρκία, η οποία δεν θα αγωνιστεί λόγω των πρόσφατων καταστροφικών σεισμών. Η διοργάνωση θα διεξαχθεί σε τέσσερις χώρες (Γεωργία, Σλοβενία, Ρουμανία και Μάλτα). Από τον όμιλο μας στον επόμενο γύρο περνά μόνο η πρώτη στην κατάταξη ομάδα, αφού η Τουρκία περνά αυτόματα ως η διοργανώτρια χώρα της τελικής φάσης, ενώ από τους άλλους τρεις περνούν οι δύο πρώτες ομάδες κάθε ομίλου.

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της ομάδας μας, Γιάννης Φράγκος, πριν η εθνική μας πετάξει για την Γεωργία έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις για τη συμμετοχή μας σ΄ αυτή την προκριματική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος: «Η επιλογή της Ομοσπονδίας, ήταν όπως αυτή τη φορά η εθνική μας ομάδα κάτω των 17 πάρει μέρος σε προκριματική φάση ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και ασφαλώς ο βαθμός δυσκολίας είναι πολύ μεγάλος. Δυστυχώς από τον όμιλο μας περνά μόνο μια ομάδα, ενώ από τους άλλους τρεις περνούν δυο ομάδες από κάθε όμιλο. Εμείς σταθεροί στον προγραμματισμό μας, θα προσπαθήσουμε τα παιδιά να αποκτήσουν ακόμα περισσότερες εμπειρίες και παρά τον μεγάλο βαθμό δυσκολίας, τα παιδιά να παίξουν αυτό που μπορούν και ίσως λίγο παραπάνω, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Το θετικό για μας είναι πως στην ομάδα έχουμε εφτά – οκτώ παιδιά πιο μικρής κατηγορίας , πράγμα που μας κάνει αισιόδοξους για την επόμενη χρονιά. Στην προετοιμασία οι παίκτες της ομάδας μας έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και η προσπάθεια θα είναι να παίξουν αυτό που μπορούν και να ικανοποιήσουν τόσο τους εαυτούς τους, όσο και την Ομοσπονδία για την ευκαιρία που τους έδωσε γι αυτή τη συμμετοχή».

Πρώτος αγώνας της ομάδας μας θα είναι την Παρασκευή στις 3.00 το απόγευμα με την Λιθουανία, το Σάββατο θα αντιμετωπίσει στην 5.00μμ την Γεωργία, ενώ θα ολοκληρώσει την παρουσία της την Κυριακή στον αγώνα με την Τσεχία ο οποίος θα αρχίσει στις 6.00 το πρωί (ώρα Κύπρου).

ΟΙ ΟΜΙΛΟΙ

Α’ όμιλος (Γεωργία): Γεωργία, Τσεχία, Λιθουανία, Κύπρος

Β’ όμιλος (Σλοβενία): Γερμανία, Σλοβενία, Γαλλία, Αυστρία, Βουλγαρία

Γ’ όμιλος (Ρουμανία): Ρουμανία, Ουκρανία, Ελβετία, Μολδαβία, Ιρλανδία

Δ’ όμιλος (Μάλτα): Μάλτα, Σλοβακία, Μεγάλη Βρετανία, Πολωνία, Λετονία

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ: Βασίλης Κούγιας, Στέφανος Οικονομίδης, Στέφανος Μιχαηλίδης, Χαράλαμπος Κωνσταντίνου, Μιχαήλ Νικολάου, Χρήστος Κυριάκου, Ιωάννης Τράντας, Νικόλας Παπαφιλίππου, Ιάκωβος Ιακώβου, Σάββας Χατζηγεωργίου, Νικόλας Παναγή, Γιώργος Προδρόμου και Μάριος Κλεοβούλου.

Στην αποστολή συμμετέχουν ο έφορος της Ομοσπονδίας Νίκος Νικολάου και δύο βοηθοί προπονητές, οι Σόλων Νικολάου και Παύλος Κορράδου.