«Δεν τα έχουμε παρατήσει», είπε στο Tennis Majors ο Γκόραν Ιβανίσεβιτς, προπονητής του Νόλε. «Θέλει να παίξει και μακάρι να του το επιτρέψουν, θα είναι πολύ καλό για εκείνον και για το άθλημα. Αν δεν γίνει, δεν χάθηκε ο κόσμος, ούτε πέρυσι έπαιξε. Το σημαντικό είναι να μάθουμε σύντομα για να κάνουμε το πλάνο μας».
Ο μεγάλος στόχος του κορυφαίου τενίστα στον κόσμο, πάντως, είναι αυτή τη στιγμή το χώμα και το Roland Garros. «Αναφορικά με την προετοιμασία για τη χωμάτινη σεζόν, δεν είμαι σίγουρος ότι το να παίξει στο Μαϊάμι είναι η καλύτερη λύση», ανέφερε ο Κροάτης. «Εξαρτάται από τον Νόβακ – στο παρελθόν θριάμβευσε στο Μόντε Κάρλο, έχοντας παίξει στο Indian Wells και το Μαϊάμι. Αν είναι ψυχολογικά έτοιμος και έχει μαχητικό πνεύμα, όπως συνέβη στην Αυστραλία, όλα είναι πιθανά».

Αν ο Τζόκοβιτς παίξει στη Φλόριντα, τότε λογικά δεν θα αφήσει τους διώκτες του (Αλκαράθ, Τσιτσιπάς) να διεκδικήσουν στις ΗΠΑ το Νο.1 του κόσμου. Έτσι κι αλλιώς, πάντως, θα είναι πολύ δύσκολο για τους δύο παίκτες, καθώς θα πρέπει να «σαρώσουν» στα αμερικανικά Masters για να έχουν ελπίδες ανόδου στην κορυφή.Ο Στεφ, μάλιστα, παραδέχτηκε ότι δεν έχει μεγάλες προσδοκίες από την παρουσία του στα δύο τουρνουά, αφού δεν νιώθει 100% έτοιμος μετά το πρόβλημα που αντιμετώπισε στον ώμο.