Στην τελική ευθεία μπαίνει το πρωτάθλημα καλαθόσφαιρας Ανδρών, καθώς με δύο αγώνες αρχίζει σήμερα η προτελευταία αγωνιστική της Basket League. Η Ανόρθωση στον πρώτο αγώνα της μέρας αντιμετωπίζει την ΕΘΑ στις 16:00 και η Ομόνοια στις 18:00 τον Αχιλλέα.

Η Ανόρθωση είναι το φαβορί και ο λόγος δεν είναι μόνο η έδρα και φυσικά η ποιότητα των ομάδων (η βαρωσιωτικη ομάδα άλλαξε επίπεδο με την έλευση Τόνι) αλλά και γιατί στην ΕΘΑ αποφάσισαν όπως τελειώσουν την σεζόν μόνο με Κύπριους καλαθοσφαιριστές αποδεσμεύοντας έτσι την τετράδα των ξένων που είχαν ενισχυθεί την αρχή του πρωταθλήματος. Στον Αχιλλέα αν και αρχικά είχε ληφθεί απόφαση για αποδέσμευση των ξένων, έχουν αποφασίσει τελικά να τους κρατήσουν…

Η κίνηση αυτή δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο για τα Κυπριακά δεδομένα καθώς και την περσινή σεζόν ο ΑΠΟΠ αγωνίστηκε στις τελευταίες αγωνιστικές χωρίς ξένους στο ροστερ. Θυμίζουμε ότι φέτος οι ομάδες είχαν το δικαίωμα απόκτησης τεσσάρων ξένων καλαθοσφαιριστών, κάτι που μπορεί να βοήθησε κάποιες ομάδες αγωνιστικά αλλά και να δυσκόλεψε οικονομικά κάποιες άλλες όπως φαίνεται στο φινάλε.

Η βαθμολογία…