Μία κίνηση έκπληξη έκανε η Μπάγερν Μονάχου στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο καθώς απέκτησε με την μορφή δανεισμού τον Ζοάο Κανσέλο από την Μάντσεστερ Σίτι. Ο ποδοσφαιριστής μόνο ευχαριστημένος δεν ήταν από τον χρόνο συμμετοχής που του έδινε ο Πεπ Γκουαρντιόλα με τον Ισπανό τεχνικό να προτείνει στους ιθύνοντες της Σίτι την άμεση αποχώρησή του.
Ο Κανσέλο βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στις βασικές επιλογές του Τζούλιαν Νάγκελσμαν αλλά αυτό άλλαξε γρήγορα, με τον Πορτογάλο να εκφράζει τη δυσαρέσκειά του.
Η ολιγόλεπτη συμμετοχή στις τελευταίες αναμετρήσεις των Βαυαρών έχει ταρακουνήσει τον Κανσέλο με την Marca να αναφέρει σε δημοσίευμά της πως ο ποδοσφαιριστής είναι σκεπτικός και απομονωμένος από τους συμπαίκτες του στις προπονήσεις.
Πάντως, ο Νάγκελσμαν ανέφερε πως η απόφαση του να αφήσει τον Κανσέλο στον πάγκο έχει να κάνει με το γεγονός πως αγωνίζεται με τριάδα στην άμυνα και ο Πορτογάλος ποδοσφαιριστής δεν έχει αγωνιστεί ποτέ ως δεξί στόπερ. Ανάλογη επιλογή αναμένεται να κάνει ο Γερμανός προπονητής και στην αναμέτρηση της Μπάγερν με την Παρί για τη φάση των 16 του Champions League.