Πριν τον αγώνα η Μαρία Σάκκαρη μετρούσε τρεις ήττες σε ισάριθμα ματς απέναντι στην Σέλμπι Ρότζερς, αλλά αυτή τη φορά ήταν εκείνη που χαμογέλασε.

Η Αμερικανίδα πήρε το πρώτο σετ, όμως το Νο7 της Παγκόσμιας κατάταξης έκανε την ανατροπή, επικράτησε 2-1 σετ και πήρε την πρόκριση στον τρίτο γύρο του Indian Wells όπου θα αντιμετωπίσει την Ανχελίνα Καλίνινα (Νο29).

Ο αγώνας: Στο πρώτο σετ δεν μπορεί να ασκηθεί ιδιαίτερη κριτική. Η αναμέτρηση άρχισε με ένα break για τις δύο αθλήτριες πριν η βροχή διακόψει για μερικά λεπτά τον αγώνα με το σκορ στο 1-1.

Με την επιστροφή τους στο κορτ η Σέλμπι Ρότζερς πήρε τρία διαδοχικά games πριν η βροχή στείλει τις δύο αθλήτριες στα αποδυτήρια. Μετά από αναμονή περίπου μιας ώρας η Ρότζερς κράτησε το σερβίς της για να προηγηθεί με 5-1.

Στη συνέχεια η Σάκκαρη κράτησε για πρώτη φορά το σερβίς της, όμως η Αμερικανίδα έπραξε το ίδιο και έκλεισε το πρώτο σετ με 6-2.

Η Αμερικανίδα είχε τέσσερις ευκαιρίες να σπάσει το σερβίς της Σάκκαρη εκείνη όμως άντεξε και πέρασε μπροστά στο σκορ με 3-2. Οι δύο τενίστριες κράτησαν στη συνέχεια το σερβίς τους με την 27χρονη Ελληνίδα να σβήνει τριπλό break point της Ρότζερς.

Μάλιστα, αμέσως μετά η Σάκκαρη έκανε εκείνη το break στο δέκατο game του δεύτερου σετ και έτσι με 6-4 έστειλε το ματς και την πρόκριση σε τρίτο σετ.

Εκεί υπήρχε μόνο η Μαρία Σάκκαρη στο κορτ. Η Σακ κυριάρχησε απόλυτα και έφτασε στη νίκη πρόκριση με 6-0 με την Ρότζερς να αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού.