Για τα επεισόδια στον πρώτο ημιτελικό αγώνα κυπέλλου στο μπάσκετ, το πιθανό μέτρο της απαγόρευσης μετακίνησης και την αναβολή του φάιναλ φορ, μίλησε στο ΣΠΟΡ ΦΜ 95.0 ο αντιπρόεδρος της ΚΟΚ, Μάρκος Κληρίδης.

-Για τα επεισόδια: «Καμία νομοθεσία δεν έχει παρακαμφθεί από την ομοσπονδία. Ήταν οι υποχρεωμένοι οι φίλαθλοι να αναγράφουν τον αριθμό της κάρτας φιλάθλου στο εισιτήριό τους. Όταν πας στο γήπεδο, η κάρτα φιλάθλου σκανάρεται. Είμαστε στη διαδικασία να συμβληθεί με το μητρώο φιλάθλων η πώληση εισιτηρίων. Έπρεπε να γίνει από την αρχή, είναι ένα θέμα που μας απασχόλησε στη χθεσινή συνεδρία. Η ταυτοποίηση ωστόσο έγινε κανονικά στην είσοδο. Εγώ χθες άκουσα ότι κρίθηκε ως μέτριας επικινδυνότητας το παιχνίδι. Δεν ήταν και λίγοι οι 90 αστυνομικοί. Είναι η στιγμή να σταματήσουμε τα ευχολόγια και να βρούμε το πρόβλημα για την καταστολή αυτών των φαινομένων. Όλοι έχουμε τις ομάδες μας αλλά πρέπει όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

-Για το μέτρο της απαγόρευσης μετακίνησης οπαδών: «Έχουμε προσκαλεστεί στη σύσκεψη που θα γίνει την Παρασκευή στο Υπουργείο Δικαιοσύνης. Δεν πρέπει να κερδίσουν οι χούλιγκανς. Δεν πρέπει να χάσει το γήπεδο ο υγιής φίλαθλος. Αν ληφθεί αυτό το μέτρο, θα πρέπει να είναι προσωρινό μέχρι να υπάρξουν οι κατάλληλες νομοθεσίες. Ένα άμεσο μέτρο μπορεί να είναι η απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για ένα χρονικό διάστημα. Χάσαμε τη μάχη από τους χούλιγκανς, αλλά όχι ο πόλεμος και ο υγιής ».

-Για την αναβολή του φάιναλ φορ: «Δεν ήταν δική μας απόφαση να συνεχίσουμε ή να αναβάλουμε το φάιναλ φορ. Υπάρχει προκήρυξη που αναφέρει πως όταν διακοπεί ένας αγώνας εξ υπαιτιότητας ομάδας ή ομάδων, παραπέμπεται στον αθλητικό δικαστή. Αυτή ήταν η συμβουλή που πήραμε από το νομικό μας τμήμα. Ο αθλητικός δικαστής θα εξετάσει την υπόθεση κι αν υπάρχει τιμωρία που θα είναι εφέσιμη, θα έχουν το δικαίωμα οι ομάδες να ασκήσουν έφεση».