Η Ομόνοια 29Μ είναι από τις ευχάριστες εκπλήξεις του πρωταθλήματος αφού διεκδικεί την άνοδο της στην Α’ Κατηγορία και τη δεδομένη στιγμή έχει τον πρώτο λόγο καθώς βρίσκεται στην 3η θέση. Οι πράσινοι δείχνουν πιο ικανοί, πιο έμπειροι και πιο έτοιμοι από ποτέ στο να πετύχουν (και) αυτό τον στόχο.
Στην ιστοσελίδα μας επικοινώνησε με ένα βασικό στέλεχος της ομάδας, τον Σωτήρη Φοινίρη, ο οποίος μετρά 22 συμμετοχές με το τριφύλλι στο στήθος (τις 16 ως βασικός). Ο 31χρονος μέσος αναφέρθηκε στον στόχο της ανόδου που τέθηκε από το καλοκαίρι, μας μίλησε για τη δική του σεζόν, σχολίασε τον ερχομό του νέου κόουτς Γιάννου Λυμπουρή χωρίς, ωστόσο να ξεχάσει τον Απόστολο Μακρίδη. Τόνισε πως η «Θύρα 9 έχει αποδείξει πως είναι το μεγαλύτερο οπαδικό κίνημα στην Κύπρο» και ότι ο κόσμος της ομάδας είναι το «όπλο» τους απέναντι στα ψηλά μπάτζετ των αντιπάλων.
Αναλυτικά:
Όταν άρχιζε η σεζόν το πιστεύατε για άνοδο; Ήταν ο πρώτος σας στόχος; «Nαι. Στόχος της ομάδας από την αρχή ήταν η άνοδος. Από το καλοκαίρι ακόμα, πριν υπογράψω, όταν συζητούσαμε με τον Ανδρέα Σάββα Τεχνικό Διευθυντή ομάδας και μετά κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας το θέσαμε ως στόχο σε πολλές συζητήσεις. Ήταν στόχος που τέθηκε από τον πρώην κόουτς μας, Απόστολο Μακρίδη και από το συμβούλιο. Αν και το μπάτζετ της ομάδας δεν ήταν και δεν είναι από τα πιο ψηλά της κατηγορίας είπαμε ότι θα τα δώσουμε όλα για να πετύχουμε την άνοδο».

Πώς είναι το κλίμα στην ομάδα, στα αποδυτήρια στις προπονήσεις; «Το κλίμα είναι εξαιρετικό. Χαιρόμαστε να πηγαίνουμε καθημερινά για προπόνηση! Ίσως το γεγονός ότι είμαστε όλοι Κύπριοι σχεδόν να παίζει τον δικό του ρόλο. Εννοείται πως δεν αφήνω κάποια υπόνοια για τους ξένους παίκτες αλλά ίσως η κοινή γλώσσα και κουλτούρα να κάνει τα πράγματα πιο εύκολα στα αποδυτήρια».

Πώς θα μπορέσει να ανεβεί η Ομόνοια 29Μ στην Α’ Κατηγορία; «Έμειναν τέσσερα παιχνίδια. Θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό, θα τα δώσουμε όλα για να πάρουμε όσους το δυνατό πιο πολλούς βαθμούς από τους 12 διαθέσουμε και βλέπουμε πάντα το κάθε επόμενο ματς. Τα μαθηματικά θα τα κάνουμε στο τέλος και όπου μας βγάλουν».

Τι ήταν αυτό που άλλαξε με την έλευση του νέου κόουτς; «Πιστεύω ότι η σωστή δουλειά στην ομάδα άρχισε από το καλοκαίρι με τον προηγούμενο προπονητή και το τιμ του, όμως κάποιες λεπτομέρειες δεν μας άφηναν να κάνουμε το κάτι παραπάνω βαθμολογικά. Με τον ερχομό του κ. Λυμπουρή, αρχικά αυτό που άλλαξε ήταν η ψυχολογία μας και κάποιες δικές τους σκέψεις και απαιτήσεις στον τρόπο παιχνιδιού μας ήταν που μας βελτίωσαν ακόμα περισσότερο και ανεβήκαμε στην 3η θέση εκεί που βρισκόμαστε σήμερα».

Η σεζόν σου μέχρι τώρα πως είναι; Ήταν όπως τη φαντάστηκες; «Πρώτος στόχος του Σωτήρη και της ομάδας είναι η άνοδος στην Α’ Κατηγορία. Ωστόσο, επειδή είμαι αυστηρός κριτής του εαυτού μου έχω περισσότερες απαιτήσεις από εμένα και προσπαθώ πάντα να δίνω το 100% των δυνατοτήτων μου».

Πώς νιώθεις που αγωνίζεσαι μπροστά σε μια «καυτή» ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι οπαδοί σας σε κάθε ματς και τη σημαίνει για εσάς τους ποδοσφαιριστές η στήριξη τους. «Λέγονται πολλά για τους οπαδούς μας, όμως αν δεν το ζήσει κάποιος ποδοσφαιριστής δεν μπορεί να αντιληφθεί το μεγαλείο του. Ο κόσμος μας είναι το μεγάλο μας όπλο απέναντι στα ψηλά μπάτζετ των αντιπάλων. Εξάλλου, η Θύρα 9 έχει αποδείξει πολλές φορές ότι είναι το μεγαλύτερο οπαδικό σύνολο του νησιού».

Το μήνυμα στου στον κόσμο της ομάδας: «Να ξέρουν ότι θα συνεχίσουμε να δίνουμε τα πάντα για να πετύχουμε τον στόχο μας και ότι με αυτούς στο πλευρό μας αισθανόμαστε πιο δυνατοί».  

Θράσος Δημητρίου