Με πολύ μεγάλη νίκη ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο ν 3ο όμιλο των προκριματικών του Euro 2024 ξεκίνησε η Αγγλία. Τα «Τρία Λιοντάρια» επικράτησαν 1-2 της Ιταλίας στο Diego Maradona και από πολύ νωρίς έβαλε τις βάσεις για την κατάληψη της πρώτης θέση σε έναν όμιλο στον οποίο συμμετέχουν επίσης Ουκρανία, Βόρεια Μακεδονία, Μάλτα.

Δεν χρειάστηκε να περάσει πολλή ώρα για να φανεί ότι η Αγγλία θα είναι το αφεντικό στην αναμέτρηση. Οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρώτη καλή στιγμή στο 12’ με το σουτ του Μπέλιχγαμ που έβγαλε ο Ντοναρούμα σε κόρνερ και από αυτό ένα λεπτό αργότερα άνοιξαν το σκορ. Από την εκτέλεση η μπάλα έφτασε στον Κέιν που σούταρε, οι αμυντικοί έδιωξαν και ο Ράις την έστειλε στην κενή ουσιαστικά εστία (0-1). Στη συνέχεια οι παίκτες του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ είχαν τον πλήρη έλεγχο, κυκλοφορία, δεν δέχονταν φάσεις και ήταν σαφώς κυρίαρχοι.

Στο 32’ το μακρινό σουτ του Φίλιπς πέρασε μόλις άουτ, όμως στο 44’ η Αγγλία έκανε το 0-2 με πέναλτι του Κέιν έπειτα από χέρι του Ντι Λορέντζο και χρήση VAR, με τον επιθετικό της Τότεναμ να γίνεται ο Νο1 σκόρερ ever στην Εθνική Αγγλίας με 54 γκολ. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με αδιανότητη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους, καθώς στις καθυστερήσεις μετά το γύρισμα πάρε-βάλε του Σάκα, ο Γκρίλις δεν κατάφερε να σκοράρει σε κενό τέρμα.

Το πρώτο ημίχρονο, με λίγα λόγια, δεν ήταν καθόλου καλό για την Ιταλία, η οποία πάντως προσπάθησε να αντιδράσει στο δεύτερο και κατάφερε να ξαναμπεί στο παιχνίδι στο 57′, όταν ο Πελεγκρίνι πέρασε την κάθετη για τον Ρετέγκι, ο οποίος μείωσε σε 1-2 συνδυάζοντας το ντεμπούτο του με γκολ. Οχι και με θετικό αποτέλεσμα όμως, αφού το σκορ δεν άλλαξε στη συνέχεια, παρά τις προσπάθειες των Ατζούρι που είχαν και αριθμητικό πλεονέκτημα από το 80′ λόγω της αποβολής του Σο με δεύτερη κίτρινη κάρτα για φάουλ στον Ρετέγκι.

Ιταλία (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Ντοναρούμα, Ντι Λορέντσο, Τολόι, Ατσέρμπι, Σπινατσόλα, Μπαρέλα (62′ Κριστάντε), Ζορζίνιο (69′ Τονάλι), Βεράτι (88′ Σκαμάκα), Μπεράρντι (62′ Πολιτάνο), Πελεγκρίνι (69′ Γκνόντο), Ρετέγκι.

Αγγλία (Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ): Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς, Μαγκουάιρ, Σο, Φίλιπς, Ράις, Σάκα (85′ Τζέιμς), Μπέλιγχαμ (85′ Γκάλαχερ), Γκρίλις (69′ Φόντεν, 81′ Τρίπιερ), Κέιν.