Αρχίζει απόψε από το «Σπύρος Κυπριανού (20:30) η σειρά των τελικών του πρωταθλήματος futsal, μέσα από την οποία θα αναδειχθεί και ο πρωταθλητής για την σεζόν 2022-2023.
Για δεύτερη σερί σεζόν βρίσκεται σε αυτή την σειρά η ΑΕΛ η οποία με διαφορετικά όμως δεδομένα θα προσπαθήσει να γράψει ιστoρία και να στεφθεί για πρώτη φορά πρωταθλήτρια.
Σε σχέση με πέρσι, φέτος όλα είναι υπέρ της.
-Πρώτο και καλύτερο πλεονέκτημα το 3-1 στις νίκες με το οποίο προηγείται τις Ομόνοιας. Πρωταθλήτρια ανδεικνύεται η ομάδα που θα φτάσει πρώτη στις 5 νίκες.
-Αυτό της επιτρέπει να αρχίσει την σειρά από την δική της έδρα και με τον κόσμο της να κάνει το 4-1 για να σφιχταγκαλιάσει το πρωτάθλημα.
-Μπαίνει σε αυτή την σειρά με τον αέρα της καλύτερης ομάδας της κανονικής διάρκειας.
-Αυτό που της έλειπε στους περσινούς τελικούς, η εμπειρία, είναι στοιχείο που φέτος το διαθέτει μετά και την περσινή τριβή σε τέτοιου είδους παιχνίδια.
«Είναι αλήθεια ότι η τριβή η περσινή με την συμμετοχή μας στους τελικούς, θα μας βοηθήσει στην φετινή σειρά. Η ομάδα είναι η ίδια, ελάχιστές είναι οι αλλαγές και είναι έτοιμη φέτος να φτάσει μέχρι τέλους και να στεφθεί πρωταθλήτρια» ήταν η αρχική τοποθέτηση του προπονητή της ομάδας Πάμπου Χαραλάμπους στο balla.com.cy.

Στο ερώτημα αν αξίζει η ΑΕΛ φέτος να είναι πρωταθλήτρια, η απάντηση ήταν κάτι περισσότερο από ξεκάθαρη:
«Σίγουρα αξίζει στην ΑΕΛ να είναι πρωταθλήτρια, είναι η καλύτερη ομάδα και δεν το λέω μόνο εγώ, το λένε όλοι όσοι ασχολούνται με το Κυπριακό futsal, αλλά πολύ περισσότερο το λένε οι αριθμοί. Οι αριθμοί έχουν πάντα δίκαιο στο ποδόσφαιρο όταν το δείγμα είναι μεγάλο. Προηγούμαστε με 3-1 της αντιπάλου μας στους τελικούς Ομόνοιας. Νικήσαμε τρεις φορές το ΑΠΟΕΛ και χάσαμε μόλις μία, με την ΑΕΚ είμαστε 2-0 και 4-0 με όλους τους υπόλοιπους. Από την αρχή μέχρι τώρα διαθέτουμε την καλύτερη άμυνα και την καλύτερη επίθεση. Στους πέντε πρώτους σκόρερ του πρωταθλήματος οι τρεις είναι ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ. Τι να σας πω άλλο…».
Παρόλα αυτά σε καμιά περίπτωση όλα αυτά δεν σας εξασφαλίζουν το πρωτάθλημα:
«Έχετε απόλυτο δίκαιο, ειδικά όταν απέναντι μας είναι μια ομάδα με τόσες εμπειρίες και τίτλους όπως η Ομόνοια. Το ίδιο σοβαροί όπως ήμασταν μέχρι τώρα, πρέπει να είμαστε και στους τελικούς. Αν είμαστε θα τα καταφέρουμε».
Θεωρείτε ότι το σημερινό είναι το πιο καθοριστικό παιχνίδι της σειράς; «Ναι, είναι το πιο καθοριστικό παιχνίδι της σειράς. Αν το κερδίσουμε τότε μόνο με αυτοκτονία θα χαθεί αυτό το πρωτάθλημα που τόσο πολύ θέλουμε όλοι στην ΑΕΛ και πολύ περισσότερο το θέλει και ο κόσμος της».

Περιμένατε μια τέτοια πορεία φέτος; «Ναι, την περίμενα. Φάνηκε από πέρσι πόσο καλή ομάδα είμαστε, φτάσαμε μέχρι τους τελικούς αλλά όπως αποδείχθηκε δεν ήμασταν έτοιμοι να πάρουμε το πρωτάθλημα. Εκείνα τα παιχνίδια όμως μας βοήθησαν ώστε φέτος να είμαι πιο έτοιμοι. Όπως είπα και πριν η ομάδα είναι η ίδια με πέρσι και έχει πλέον την εμπειρία».
Ποιο είναι το μυστικό της φετινής πορείας; «Η σταθερότητα στο ρόστερ και σταθερότητα η διοικητική. Δεν βιαστήκαμε να αλλάξουμε την ομάδα μετά την απώλεια του περσινού πρωταθλήματος, την πιστέψαμε, την στηρίξαμε καθώς βλέπαμε ότι ήταν μια ομάδα πολύ καλή. Έδεσε ακόμα περισσότερο, το κλίμα είναι οικογενειακό και όλα αυτά μας έφεραν εδώ που μας έφεραν να διεκδικούμε φέτος με περισσότερες αξιώσεις το πρωτάθλημα. Μίλησα και για διοικητική σταθερότητα. Έχουμε μια διοίκηση που μας παρέχει όλα όσα χρειαζόμαστε και οικονομικά μη. Στις 30 του κάθε μήνα πληρώνονται όλοι, ενώ ότι ζητήσουμε το έχουμε. Ήμουν και από το 2009 μέχρι το 2015 στην ΑΕΛ αλλά και τα τελευταία χρόνια. Θεωρώ ότι η διοίκηση τα τελευταία δύο χρόνια είναι η καλύτερη που είχε ποτέ η ΑΕΛ». 
«ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΙΠΑ ΠΡΙΝ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣΟΥΜΕ»
Αυτός που πίστεψε περισσότερο από τον κάθε ένα σε αυτή την  ομάδα δεν είναι άλλος από τον επικεφαλής του τμήματος Νικόλα Καρασαμάνη. Ανέλαβε την ομάδα όταν βολόδερνε στις τελευταίες θέσεις. Ήταν 5η τότε. Ακολούθησε η 3η θέση, μετά η 2η θέση στην περσινή περίοδο και φέτος πάει ολοταχώς για πρωτάθλημα.
Ο πρόεδρος μίλησε στο balla.com.cy και με την ταπεινότητα που τον διακατέχει έστειλε το μήνυμα.
«Πίστεψα από την αρχή και πιστεύω σε αυτή την ομάδα. Πριν τρία χρόνια τους είπα ότι θα πρωταγωνιστήσουμε. Θέσαμε έναν στόχο την κάθε σεζόν και τον υλοποιούμε. Στην πρώτη χρονιά θέλαμε να εξυγιάνουμε την ομάδα οικονομικά, την επόμενη σεζόν θέλαμε να φτιάξουμε ένα οικογενειακό κλίμα και να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο και τα καταφέραμε φτάνοντας στους τελικούς και φέτος είμαστε έτοιμοι για πρωτάθλημα» είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Αρχίζει η σειρά τον τελικών και καλώ τον κόσμο να είναι στο πλευρό μας. Δεν πρέπει να απαντήσουν στην οποιαδήποτε πρόκληση ενδεχομένως να υπάρξει. Εύχομαι να γίνουν τελικοί αντάξιοι του ονόματος των δύο ομάδων».
Το πρώτο παιχνίδι είναι το πιο καθοριστικό; «Ναι, είναι το πιο καθοριστικό δεν δεν πρέπει να το χάσουμε. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια η Ομόνοια δεν μας νίκησε στην έδρα μας και δεν πρέπει αυτό να συμβεί στο πρώτο παιχνίδι. Αν κάνουμε το 4-1 θα είναι δύσκολο για τον αντίπαλο αλλά για να το κάνουμε πρέπει να είμαστε σοβαροί αλλά το κυριότερο ταπεινοί όπως ήμασταν σε ολόκληρη την φετινή σεζόν».

Χρίστος Χρίστου