Με απόλυτα θετικό τρόπο ξεκίνησε την προσπάθειά της στη β’ φάση του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Ανδρών η ΕΝΑΒ, η οποία μάχεται για την παραμονή της στην Α’ κατηγορία. Η ομάδα της Αγίας Βαρβάρας στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής της δεύτερης φάσης πήρε τη νίκη επί του Προοδευτικού με 26-25 και μάλιστα με ανατροπή (ημίχρονο 15-12 υπέρ του Προοδευτικού).
Αυτή είναι η πρώτη νίκη για την ΕΝΑΒ με εξαίρεση τον αγώνα που είχε κερδίσει στην πρώτη φάση απέναντι στο ΘΟΪ Αυγόρου, ομάδα με την οποία φαίνεται ό,τι θα παλέψει για την παραμονή.
Η ΕΝΑΒ έφθασε τους τέσσερις βαθμούς, αφήνοντας στην τελευταία θέση της βαθμολογίας με δύο βαθμούς το ΘΟΪ Αυγόρου που ηττήθηκε με 39-14 (ημίχρονο 19-3) από τον ΑΟ ΚΝ Αγ. Τριμιθιάς.
Για το πρώτο γκρουπ ο Παρνασσός κέρδισε στο γήπεδό του το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο με 30-21, έχοντας βάλει τις βάσεις από το πρώτο ημίχρονο του παιχνιδιού (15-10) κι έδειξε ότι είναι η μοναδική ομάδα που μπορεί να απειλήσει την πρωτοπόρο της βαθμολογίας.
Με τη νίκη του το συγκρότημα του Στροβόλου έφθασε τους 26 βαθμούς, δύο πίσω από την πρωτοπόρο Sabbianco Ανόρθωση, ο αγώνας της οποίας με τον ΑΠΟΕΛ θα γίνει σε μεταγενέστερο στάδιο λόγω των ευρωπαϊκών της υποχρεώσεων. Στους 20 βαθμούς και την τρίτη θέση βρίσκεται το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο.

Πρόγραμμα – 1η Αγωνιστική Β’ φάσης
Γκρουπ Πρωταθλήματος
Παρνασσός – Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο 30-21
Sabbianco ΑνόρθωσηΑΠΟΕΛ Θα γίνει σε μεταγενέστερο στάδιο

Γκρουπ Διαβάθμισης
AO KN Aγ. Τριμιθιάς – ΘΟΪ Αυγόρου  39-14
Προοδευτικός – ΕΝΑΒ 25-26

Βαθμολογία
Γκρουπ Πρωταθλήματος
Sabbianco Ανόρθωση 28 *
Παρνασσός Στροβόλου 26
Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο 20
ΑΠΟΕΛ 15*
*Sabbianco Aνόρθωση και ΑΠΟΕΛ έχουν αγώνα λιγότερο.

Γκρουπ Διαβάθμισης
ΑΟ ΚΝ Αγ. Τριμιθιάς  15
Προοδευτικός 8
ΕΝΑΒ 4
ΘΟΪ Αυγόρου 2

Αύξησε τις αποστάσεις
Στο γυναικείο, η Ε.Ν. Αθηένου μεγάλωσε τις αποστάσεις από τους διώκτες της μετά το πέρας των αγώνων της 12ης αγωνιστικής. Η ίδια κέρδισε εκτός έδρας τον ΑΟ Αραδίππου με σκορ 33-18 (ημίχρονο 18-6) κι έφθασε τους 20 βαθμούς, εφτά μπροστά από τα CyView Λατσιά, που έχουν αγώνα λιγότερο. Η ομάδα των Λατσιών αν και προηγήθηκε στο πρώτο ημίχρονο (15-11), κόντρα στον Cablenet Πανελλήνιο, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο δεύτερο (27-27) και οι δύο ομάδες πήραν από έναν βαθμό, στην πρώτη ισοπαλία που σημειώθηκε στη φετινή διοργάνωση. Ρεπό είχε ο ΑΟ ΚΝ Αγ. Τριμιθιάς.

 Μάχη για την άνοδο
Με τρεις αγωνιστικές να απομένουν για το τέλος του πρωταθλήματος Β΄ κατηγορίας, Μαυρομάττης Αγ. Παύλου και ΑΟ Αραδίππου δίνουν μάχη για τον τίτλο και την άνοδο στην Α’ κατηγορία. Η ομάδα του Αγίου Παύλου, στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής κέρδισε εκτός έδρας την Ομόνοια Αγ. Βαρβάρας με 26-17 (ημίχρονο 15-6) και συνεχίζει στην πρωτοπορία με 20 βαθμούς. Δυο βαθμούς πιο πίσω είναι ο ΑΟ Αραδίππου μετά την εντός έδρας νίκη επί του Cablenet Πανελληνίου με 25-18 (ημίχρονο 10-6). Σημειώνεται ότι την ερχόμενη Πέμπτη (23/02) οι δυο ομάδες θα αναμετρηθούν με γηπεδούχο την ομάδα του Αγ. Παύλου. Στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα είχε κερδίσει ο ΑΟ Αραδίππου με 32-28. Στα άλλα δύο παιχνίδια της 11ης αγωνιστικής, θετικά αποτελέσματα κατέγραψαν οι Ατρόμητοι Αγ. Τριμιθιάς και Απόλλων Αγ. Παύλου. Οι πρώτοι επικράτησαν σε εκτός έδρας αναμέτρηση των CyView Λατσιά με το στενό 31-30 (ημίχρονο 17-17) και ο Απόλλων Αγ. Παύλου επιβλήθηκε του ΑΟ Ανθούπολης με 34-25 (14-15).