Συγκλονισμό προκαλεί στην κοινή γνώμη η ιστορία του 72χρονου πατέρα ενός 10χρονου κοριτσιού με ειδικές ανάγκες την οποία παρουσίασαν απόψε οι 24 ΩΡΕΣ.

Ο κύριος Γιώργος και η κόρη του Δέσποινα βιώνουν έναν απίστευτο Γολγοθά λόγω της γραφειοκρατίας και της έλλειψης ευαισθησίας από τα αρμόδια όργανα του κράτους. Πατέρας και κόρη εξαναγκάστηκαν λόγω των πιο πάνω να ζουν για ενάμιση σχεδόν χρόνο μέσα σε ένα παλιό αυτοκίνητο κάτω από άθλιες και εξευτελιστικές συνθήκες. Οι κραυγές του πατέρα έβρισκαν κλειστές πόρτες αλλά και όταν αυτές άνοιγαν, έκλειναν ερμητικά και πάλι.

Αμέσως μετά την δημοσιοποίηση του trailer της εκπομπής από την περασμένη Δευτέρα, όσοι έκλειναν την πόρτα στον κύριο Γιώργο επικοινώνησαν μαζί του υποδεικνύοντας ότι δεν χρειαζόταν να βγει στην τηλεόραση και καλώντας τον να περάσει από τα γραφεία τους, για να βρουν λύσεις, με τον ίδιο να διερωτάται που ήταν τόσο καιρό.

Την ίδια ώρα το trailer της εκπομπής είχε δει και ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος επικοινώνησε με τις 24 ΩΡΕΣ συγκλονισμένος και ζητώντας λεπτομέρειες για την ιστορία. Ο Νίκος Χριστοδουλίδης συναντήθηκε μάλιστα με τον κύριο Γιώργο και την Δέσποινα την περασμένη Τετάρτη. Ο κύριος Γιώργος είχε την ευκαιρία να πει ο ίδιος τα όσα βίωσε, με τον Νίκο Χριστοδουλίδη να κρατά σημειώσεις.

Ευχή μας η ιστορία του κυρίου Γιώργου και της Δέσποινας να αποτελέσει την αφετηρία για τον νέο Πρόεδρο να διορθώσει κακώς έχοντα της κρατικής μηχανής που οφείλει να βρίσκεται έμπρακτα δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη.