Οι πλείστες υπεραγορές παραμένουν σήμερα ανοικτές. Τι γίνεται με τα υπόλοιπα καταστήματα του λιανικού εμπορίου;

Οι υπεραγορές, οι ψαραγορές, οι φούρνοι και οι φρουταρίες ανοίγουν σήμερα από το πρωί για να εξυπηρετήσουν τον κόσμο ο οποίος θα τρέξει να αγοράσει τα απαραίτητα του τραπεζιού της Καθαράς Δευτέρας. Όπως ανέφερε στο Economy Today ο Αντρέας Χατζηαδάμου, Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Υπεραγορών, η Καθαρά Δευτέρα είναι από τις αργίες που σύμφωνα με τη νομοθεσία οι υπεραγορές έχουν το δικαίωμα να μένουν ανοικτές.

Η πλειοψηφία των υπεραγορών ανοίγουν σήμερα από το πρωί, ενώ κάποιες υπεραγορές θα μείνουν ανοικτές ως αργά το βράδυ ενώ κάποιες άλλες θα παραμείνουν ανοικτές μόνο ως το μεσημέρι.

Σημείωσε ότι τα καταστήματα δικαιούνται να εργάζονται σήμερα, νοουμένου ότι θα πληρωθούν τις προβλεπόμενες υπερωρίες οι εργαζόμενοι. Πρόσθεσε, ότι η κινητικότητα είναι αυξημένη τις τελευταίες μέρες αλλά αναμένεται να κορυφωθεί σήμερα, Καθαρά Δευτέρα.

«Ο κόσμος επιλέγει να κάνει τις αγορές του πριν το τραπέζι ούτως ώστε τα προϊόντα που θα καταναλώσει να είναι όσο το δυνατόν φρέσκα γίνεται». Μιλώντας στο Economy Today ο Γενικός Γραμματέας του Παγκύπριου Συνδέσμου Λιανικού Εμπορίου Μάριος Αντωνίου ανάφερε ότι τα υπόλοιπα καταστήματα λιανικού εμπορίου, πλην των υπεραγορών, ενώ δικαιούνται να μένουν ανοικτά, λόγω των πρακτικών των τελευταίων χρόνων θα παραμείνουν κλειστά.