Το τελευταίο ταξίδι της Παρί στην Μασσαλία αποδείχτηκε επώδυνη εμπειρία αφού αν και προηγήθηκε στο “Βελοντρόμ” έπεσε θύμα ανατροπής, με την Μαρσέιγ να επικρατεί με 2-1 στις 8 Φεβρουαρίου και να πετάει τους Παριζιάνους εκτός συνέχειας του Κυπέλλου.

Το βράδυ της Κυριακής (26/02, 21:45,) οι δύο άσπονδοι εχθροί του γαλλικού ποδοσφαίρου έχουν νέο ραντεβού στη φωλιά των Μασσαλών, αυτή τη φορά στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής της Ligue 1, και με δεδομένο πως πρόκειται για ντέρμπι κορυφής (1η η Παρί με 57 βαθμούς, 2η η Μαρσέιγ με 52) στο στρατόπεδο των πρωτεουσιάνων ήχησε συναγερμός. 

 

Το αποτέλεσμα ήταν να πάρει την απόφαση η διοίκηση για ανοιχτή προπόνηση την Παρασκευή (24/02), κάτι που είχε να συμβεί για πάνω από 10 χρόνια, με τους οπαδούς να ανταποκρίνονται και με το παραπάνω στο κάλεσμα, αφού πάνω από 30.000 βρέθηκαν στις εξέδρες του “Παρκ ντε Πρενς” για να δώσουν βαθιά τονωτική ένεση στους παίκτες του Γκαλτιέ.

“Μην δείξετε έλεος”, έγραφε χαρακτηριστικά ένα από τα πανό που είχαν αναρτήσει οι οπαδοί, με τους παίκτες από την πλευρά τους να κάνουν το γύρο του σταδίου χειροκροτώντας τον κόσμο, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να τον ευχαριστήσουν για την παρουσία του στο γήπεδο.

Αξίζει να σημειωθεί πως “παρών” στην ανοιχτή προπόνηση δήλωσαν οι Χακίμι, Μέντες και Μουκιέλε, επιστρέφοντας όλοι από τραυματισμό, με τις μοναδικές απουσίες για τους πρωτοπόρους της Ligue 1 να είναι οι -τραυματίες- Νεϊμάρ (χάνει τη ρεβάνς με την Μπάγερν) και Ρενάτσο Σάντσες.