Παραδόθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, ο 23χρονος που απέδρασε από το ΤΑΕ Λάρνακας, το βράδυ της περασμένης Τρίτης. 

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 23χρονος παραδόθηκε γύρω στις 6:00 το απόγευμα της Παρασκευής, τρεις ημέρες μετά την απόδρασή του από το ΤΑΕ Λάρνακας και αύριο αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας.

Υπενθυμίζεται ότι για την εν λόγω υπόθεση έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα δύο αστυνομικοί. Μετά την έκθεση γεγονότων, ο Αρχηγός Αστυνομίας έθεσε σε διαθεσιμότητα δυο μέλη της Δύναμης, εκ των οποίων ο ένας ήταν στη βάρδια που απέδρασε ο 23χρονος, ενώ ο δεύτερος στην προηγούμενη και είχε σχολάσει πριν την απόδραση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ένα μέλος της Δύναμης, ήταν στον χώρο όπου βρισκόταν ο ύποπτος που είχε συλληφθεί λίγο νωρίτερα, εντούτοις, σε κάποια στιγμή φαίνεται να διέφυγε της προσοχής του, με αποτέλεσμα ο 23χρονος να πηδήξει από το πισινή πόρτα, σε ταράτσα παρακείμενου κτιρίου και να το σκάσει.

Σε ότι αφορά τον δεύτερο Αστυνομικό, αποφασίστηκε όπως τεθεί σε διαθεσιμότητα, γιατί ήταν το μέλος που του φόρεσε τις χειροπέδες, οι οποίες δεν ήταν πισθάγκωνα, αλλά στο μπροστινό μέρος του σώματός του.

Η εν λόγω διαθεσιμότητα, προκάλεσε έντονο σχολιασμό ανάμεσα στα μέλη, αφού πρόκειται για Αστυνομικό, της προηγούμενης βάρδιας και κατά τον ουσιώδη χρόνο την ώρα της απόδρασης, δεν βρισκόταν υπηρεσία.

Ωστόσο, του καταλογίζεται ευθύνη για τον τρόπο που του φόρεσε χειροπέδες.

Σημειώνεται πως δεν είναι η πρώτη απόδραση από τα χέρια της Αστυνομίας τα τελευταία έτη, αφού ο αριθμός ξεπερνά τις 15.

Μάλιστα, οι ίδιοι οι Αστυνομικοί, θεωρούν πως είναι οι αποδιοπομπαίοι τράγοι, αφού θεωρούν ότι υπάρχουν κενά και η υποστελέχωση της πρώτης γραμμής, δημιουργεί προβλήματα. Όπως για παράδειγμα, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλονται, κατά τη χθεσινοβραδινή απόδραση το ΤΑΕ Λάρνακας, υπηρετούσαν δυο Αστυνομικοί.