Ολοκληρώθηκε η πρώτη αγωνιστική μέρα του διεθνούς τουρνουά Σάμπο (Open International SAMBO Tournament «Cyprus 2023») το οποίο διεξάγεται στο Πολυδύναμο Πολυχώρο Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Λάρνακας.
Δεκάδες νεαροί σαμπίστες, αγόρια και κορίτσια ηλικίας κάτω 18 ετών (Youths) και Juniors (Κάτω των 21 ετών έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό στα δύο τατάμι που στήθηκαν στην κλειστή αίθουσα του Πολυχώρου, όπου δόθηκαν πολύ ωραίες μάχες από τους αθλητές και τiς αθλήτριες και ήδη δόθηκαν τα μετάλλια σε οκτώ κατηγορίες.
Η Κύπρος κατά την 1η μέρα του τουρνουά κατάφερε να πανηγυρίσει την κατάκτηση τεσσάρων μεταλλίων, τριών αργυρών και ενός χάλκινου, συγκομιδή πολύ ικανοποιητική, με το επίπεδο να θεωρείται ιδιαίτερα υψηλό, αφού αποστολές από το εξωτερικό έχουν κατέλθει στη διοργάνωση με τις εθνικές τους ομάδες.
Τα «κυπριακά μετάλλια» κατέκτησαν:

  • M Youth -71kg -Αργυρό μετάλλιο με τον Τιγκράν Γκαζαριάν
  • M Juniors -71kg- Aργυρό μετάλλιο με τον Γιάννη Μαμπεντζίδη
  • W Youth -65kg- Χάλκινο μετάλλιο με την Σοφία Γαβριηλίδου
  • W Youth -80kg Αργυρό μετάλλιο με την Δομινίκη Παπαλουκά

Eξαιρετική ήταν την 1η μέρα η παρουσία των νεαρών αθλητών από την Ουκρανία που βρέθηκαν στις πρώτες θέσεις κατακτώντας 7 χρυσά μετάλλια, 1 αργυρό καθώς και ένα 1 χάλκινο μετάλλιο. Δύο μετάλλια, αργυρού χρώματος ήταν ο απολογισμός της Αρμενίας όπως και της Ρουμανίας ενώ η Ελλάδα κατέκτησε δύο χάλκινα μετάλλια.
Η 2η και τελευταία μέρα των αγώνων αναμένεται ακόμα πιο συναρπαστικη και άκρως ανταγωνιστική καθώς θα γίνουν οι μάχες στις κατηγορίες αντρών και γυναικών, που θα ξεκινήσουν στις 11:00 το πρωί (με δωρεάν είσοδο) και οι τελικοί το απόγευμα του Σαββάτου (25/2).
Θα προηγηθεί η τελετή έναρξης του διεθνούς τουρνουά Open International SAMBO Tournament «Cyprus 2023» στην οποία θα παραστούν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Λάρνακας Αντρέας Βύρας και ο Πρόεδρος του ΚΟΑ κ. Κωστάκης Κουκουλής.
«Μέχρι στιγμής όλα κυλούν ομαλά και η διοργάνωση έχει φτάσει στο επίπεδο που θέλουμε να είναι» σχολίασε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Σάμπο, προσθέτοντας ότι: «Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία (EFS) μας εμπιστεύεται συχνά για τη διοργάνωση μεγάλων αγώνων και εμείς προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο όταν οι αθλητές έρχονται στην Κύπρο. Η χώρα μας θεωρούμε ότι είναι ιδανικός προορισμός για διοργανώσεις σάμπο, αφού έχουμε και την υποδομή αλλά και τις εγκαταστάσεις»
Τέλος ο κ. Μάριος Αντρέου θέλησε να ευχαριστήσει τις αποστολές από το εξωτερικό που μας τιμούν με την παρουσία και συμμετοχή τους στο διεθνές τουρνουά που διοργανώνει η Κυπριακή Ομοσπονδία Σάμπο, τους εθελοντές που συμβάλλουν στην επιτυχία των αγώνων καθώς και το Υφυπουργείο Τουρισμού που στήριξε χορηγικά τη διοργάνωση.