Με τον Μάρκους Ράσφορντ να σκοράρει δις και να φτάνει τα… συνολικά γκολ της Τσέλσι στο φετινό πρωτάθλημα (24), η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έφτασε με ευκολία στο τελικό 3-0 επί της Λέστερ στο «Ολντ Τράφορντ». Όσο ζορίστηκε στο πρώτο ημίχρονο, άλλο τόσο «καθάρισε» στο… άψε – σβήσε το ματς στο δεύτερο μέρος. Γκολ και ο Σάντσο, καθοριστικός ο Ντε Χέα.
Η Λέστερ έκανε τρομερό ξεκίνημα στο Μάντσεστερ. Με πίεση από ψηλά, με τους Μάντισον, Μπαρνς και Ιεανάτσο να ταλαιπωρούν την άμυνα της Γιουνάιτεντ, με τους «κόκκινους διαβόλους» να χρειάζεται να γίνουν αρκετά πιο προσεκτικοί και με τον Ντε Χέα να σώζει δις την ομάδα του σε τρομερές ευκαιρίες των «αλεπούδων».
Στο 8ο λεπτό σε τετ-α-τετ του Μπαρνς ο Ισπανός γκολκίπερ με το δεξί χέρι βγήκε νικητής για να κρατήσει το μηδέν και στο 20′ ο Ιεανάτσο με κεφαλιά ανάγκασε τον πορτιέρε της Γιουνάιτεντ να πεταχτεί στην δεξιά του γωνία για να διώξει! Και από το πουθενά οι γηπεδούχοι με μια έμπνευση της στιγμής απο τον Μπρούνο που έστειλε τη μπάλα στο χώρο με το εξωτερικό φάλτσο, ήρθε το 1-0 με το διαγώνιο σουτ του Ράσφορντ. Ο πιο on fire επιθετικός της Ευρώπης πέτυχε το 23ο προσωπικό του τέρμα στη σεζόν και σκόραρε για 7ο διαδοχικό ματς στο «Ολντ Τράφορντ» στο πρωτάθλημα.
Αν και απογοητευμένη, η Λέστερ προσπάθησε να μην αλλάξει τίποτα στον τρόπο παιχνιδιού της, να παραμείνει ψηλά για να πρεσάρει και να διατηρήσει αγχωμένους τους αντιπάλους της, όμως, πάλι η Γιουνάιτεντ έφτασε πιο κοντά στο γκολ. Στο 37′ ο Νταλότ δεν έβαλε σωστά την προβολή από την… παραλίγο ασίστ του Μπρούνο. Η ομάδα του Τεν Χαγκ είχε πολύ διαφορετική εικόνα από το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους και έψαξε με μανία το γκολ που θα πρόσφερε κάποια περισσότερη ασφάλεια.
Στο 49′ ο Μαρτίνες είχε δοκάρι σε κεφαλιά (!) από εκτέλεση φάουλ, ενώ, λίγο αργότερα ο Ράσφορντ «αδειάζοντας» δυο αμυνόμενους, έκανε κακό τελείωμα πάνω στον Γουόρντ. Μέσα σε ελάχιστα λεπτά όλα ξεκαθάρισαν και η Γιουνάιτεντ έκανε τρομερά άνετο το απόγευμά της. Στο 56′ ο Ράσφορντ από μπαλιά του Φρεντ έφυγε ολομόναχος και πλάσαρε τον Γουόρντ για το 2-0, το οποίο επικυρώθηκε και από τον VAR.
Στο 61′ ο Σάντσο έπαιξε το 1-2 με τον Μπρούνο και πλάσαρε στην κίνηση για το τρίτο γκολ της ομάδας του, τερματίζοντας τα όποια όνειρα των «αλεπούδων» στο παιχνίδι. Φυσικά η ομάδα του Ρότζερς είχε πάψει να είναι απειλητική και το παιχνίδι είχε τελειώσει με τον ιδανικό τρόπο για την Γιουνάιτεντ, μερικές μέρες πριν τον κρισιμότατο επαναληπτικό του Γιουρόπα Λιγκ με την Μπαρτσελόνα.