Ικανοποιημένος με τις εξελίξεις στον Δημοκρατικό Συναγερμό και την υποβολή υποψηφιοτήτων για την ηγεσία από δύο νέα στελέχη, εμφανίστηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης. Ο απερχόμενος πρόεδρος, εξήρε την απόφαση του Αβέρωφ Νεοφύτου να μη διεκδικήσει τελικά, ενώ την ίδια ώρα, αναφέρθηκε με καλά λόγια, τόσο για την Αννίτα Δημητρίου όσο και για τον Δημήτρη Δημητρίου.
«Πρώτον», ανέφερε ο Νίκος Αναστασιάδης, «θέλω να εκφράσω την εκτίμηση μου στον πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού, τον Αβέρωφ Νεοφύτου, που αιρούμενος στο ύψος των περιστάσεων και χάριν του καλού της παράταξης, έδειξε τις ηγετικές του ικανότητές, επιτρέποντας στην ανανέωση της παράταξης με δύο νέα στελέχη».
«Χαίρομαι», είπε αναφερόμενος στους δύο που υπέβαλαν τις υποψηφιότητές τους, «γιατί και η Πρόεδρος της Βουλής, η Αννίτα Δημητρίου, μια ανερχόμενη και καθόλα καταξιωμένη πολίτικος δίδει ένα στίγμα, όπως και ο Δημήτρης Δημητρίου, της προσπάθειας να μπούμε σε νέα πορεία που δεν θα έχει σχέση με οτιδήποτε πιθανότατα να πλήγωσε τον κόσμο του ΔΗΣΥ στο παρελθόν».
«Με αυτό που λέω», διευκρίνισε, «δεν εννοώ και δεν υπονοώ ευθύνες στον μέχρι σήμερα πρόεδρο, Αβέρωφ Νεοφύτου, της παράταξής, τον οποίο και θέλω θερμά να ευχαριστήσω για τη συμβολή του στη δεκαετή πορεία της διακυβέρνησης του τόπου».