Μέχρι το τέλος του μήνα (28/02) έχουν την ευκαιρία οι ενδιαφερόμενοι για τον διεθνή ποδηλατικό αγώνα Cyprus Gran Fondo 2023, τον οποίο διοργανώνει η Activate Cyprus, να εξασφαλίσουν συμμετοχή με τις υφιστάμενες τιμές. Από την 1η Μαρτίου και μέχρι την εβδομάδα πριν από τη διεξαγωγή του αγώνα, που θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 31 Μαρτίου – 2 Απριλίου, θα ισχύσουν αυξημένες τιμές. Στον αγώνα που θα έχει επίκεντρο την Πάφο, αναμένεται να λάβουν μέρος πάνω από 400 αθλητές και αθλήτριες από περισσότερες από 30 χώρες.
Το φετινό Cyprus Gran Fondo αποκτά μεγαλύτερη αξία, μιας και όσοι λάβουν μέρος θα έχουν τη δυνατότητα να εξασφαλίσουν την πρόκριση σε ένα αναβαθμισμένο τελικό της σειράς Gran Fondo που στην φετινή χρονιά θα μετατραπεί σε μία πανδαισία του αθλήματος.
Για το 2023 o ο τελικός θα πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο στη Γλασκόβη, όπου θα μαζευτούν περίπου 8.000 ποδηλάτες, επαγγελματίες και ερασιτέχνες, από τουλάχιστον 120 χώρες. Θα διοργανωθούν 13 Παγκόσμια Πρωταθλήματα σε 11 ημέρες και θα αναδειχθούν 190 Παγκόσμιοι Πρωταθλητές. Τo πρόγραμμα για το Gran Fondo είναι ορισμένο το τετραήμερο 4-7 Αυγούστου, ενώ γενικότερα η διοργάνωση του UCI Cycling World Championships θα διαρκέσει από τις 3 μέχρι τις 13 του τελευταίου μήνα του καλοκαιριού.
Πέραν από το Gran Fondo, θα πραγματοποιήσουν τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα ΒΜΧ, Mountain Bike, Δρόμου και Παρα-Ποδηλασίας.
Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα θα διεξάγεται με αυτή τη μορφή κάθε τέσσερα χρόνια και θα πραγματοποιείται το έτος πριν από Ολυμπιακούς Αγώνες. Για παράδειγμα φέτος αποτελεί πρόδρομο για την Ολυμπιάδα «Παρίσι 2024».
Σημειώνεται ότι μέσω του Cyprus Gran Fondo θα κυνηγήσουν συμμετοχή για τον τελικό του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Gran Fondo οι διαγωνιζόμενοι στην κατηγορία Expert (αθλητές). H άλλη κατηγορία, Sportive, αφορά τους αθλούμενους.
Προκριματικές για τον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Γλασκόβης θα είναι επίσης η δεύτερη και τρίτη ημέρα του Cyprus Medio Fondo, που για δεύτερη σερί χρονιά γίνεται στα πλαίσια του Cyprus Gran Fondo. Η διεκδίκηση της πρόκρισης αφορά Άνδρες 60+ χρόνων και Γυναίκες 50+ χρόνων.
Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής για το Cyprus Gran Fondo 2023 στο www.activatecyprus.com/gran-fondo-cyprus-registration