Ίλιγγος… Αυτό είναι το συναίσθημα που δημιουργείται στο άκουσμα των ποσών για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Bundesliga.
Η γερμανική λίγκα (Deutsche Fussball Liga/DFL) σχεδιάζει να ξεκινήσει στις αρχές Μαρτίου την επίσημη διαδικασία πώλησης μέρους των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της Bundesliga που θα μπορούσε να φτάσει τα 2.7 δισεκατομμύρια ευρώ, όπως ανέφεραν στο Reuters πηγές που γνωρίζουν το θέμα.
Μία από αυτές ανέφερε ότι η DFL στοχεύει να βρει έναν αγοραστή για να εκχωρήσει «τουλάχιστον» το 15% των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, που στο σύνολό τους αποτιμώνται μεταξύ 15-18 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Να σημειωθεί ότι η Bundesliga κατατάσσεται ως το δεύτερο μεγαλύτερο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Ευρώπης βάσει εσόδων μετά την αγγλική Premier League. Οι αρχικές προσφορές θα συγκεντρωθούν στα τέλη Μαρτίου και θα  υπάρξει μία πρώτη επιλογή στις αρχές Απριλίου.
Στα μέσα εκείνου του μήνα, οι σύλλογοι της DFL θα επανεξετάσουν τα δεδομένα και θα δώσουν το «πράσινο φως» για τις καταληκτικές συνομιλίες πριν συγκεντρωθούν οι τελικές προσφορές τον Μάιο.
Η οριστική απόφαση αναμένεται στα τέλη Ιουνίου, με την πλειοψηφία των 2/3 ν΄ απαιτείται από της πρώτης κατηγορίας του γερμανικού πρωταθλήματος.