Οι συνεχόμενες κακές εμφανίσεις και οι διαδοχικές ήττες εντός κι εκτός των συνόρων έφεραν το πρόωρο τέλος στη συνεργασία του Παναθηναϊκού με τον Ντέγιαν Ράντονιτς. Λίγες ημέρες μετά από την ενδέκατη διαδοχική ήττα από τον Ολυμπιακό, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός επισημοποίησε το «διαζύγιο» με τον 53χρονο τεχνικό, μία εξέλιξη που ήταν προδιαγεγραμμένη -ειδικά μετά τη νέα ήττα «με κάτω τα χέρια» από τον Ολυμπιακό στο Κύπελλο Ελλάδας ΟΠΑΠ.
Πέραν του 0/4 που είχε φέτος απέναντι στον Ολυμπιακό σε Super Cup, Basket League, EuroLeague και Κύπελλο Ελλάδας ΟΠΑΠ, ο Ντέγιαν Ράντονιτς απέτυχε να δημιουργήσει ένα σύνολο που να αποδίδει ανάλογα με το μέγεθος της επένδυσης που έγινε το καλοκαίρι -και ενισχύθηκε ακόμη περισσότερο με μεταγραφές στη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου.
Ο Ντέγιαν Ράντονιτς κάθισε στον πάγκο του Παναθηναϊκού σε 43 επίσημες αναμετρήσεις, με απολογισμό τις 23 νίκες και τις 20 ήττες. Το αποτέλεσμα της συνεργασίας των δύο πλευρών καταγράφει την απώλεια δύο εγχώριων τίτλων (Super Cup, Κύπελλο Ελλάδας ΟΠΑΠ), την επί της ουσίας απώλεια της πρώτης θέσης στη regular season της Basket League αλλά και την παρουσία στις τελευταίες θέσεις της EuroLeague με τον χειρότερο συντελεστή πόντων στη διοργάνωση (-132).
Ο Χρήστος Σερέλης είναι αυτός που θα αντικαταστήσει τον Μαυροβούνιο τεχνικό μέχρι το τέλος της σεζόν, με τον μεγάλο στόχο των «πράσινων» να είναι να αναλάβει ο Πάμπλο Λάσο από το καλοκαίρι του 2023.
Η σχετική ανακοίνωση του Παναθηναϊκού για την λύση του συμβολαίου του Ντέγιαν Ράντονιτς:
«Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας της με τον Ντέγιαν Ράντονιτς και του εύχεται καλή συνέχεια στη ζωή και την καριέρα του».