Έρευνα άρχισε η Αστυνομία αναφορικά με τον αιφνίδιο θάνατο 40χρονης που εισήχθη προχθές σε ιδιωτική μαιευτική κλινική για να γεννήσει και τελικά έχασε τη ζωή της μετά από επιπλοκές.
Οι δικοί της μετά τον θάνατό της προχώρησαν άμεσα σε καταγγελία στο ΤΑΕ Λευκωσίας όπου και άρχισαν να λαμβάνονται καταθέσεις για να διαπιστωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες αντί του τοκετού, έχασε τη ζωή της. Πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι η 40χρονη μετέβη προχθές σε κλινική της πρωτεύουσας για να γεννήσει το δεύτερο της παιδί καθ’ ότι ήταν ετοιμόγεννη. Κατά τη διαδικασία του τοκετού, η γυναίκα φέρεται να παρουσίασε επιπλοκές και αιμορραγία. Οι γιατροί κατάφεραν να σώσουν το παιδί, ενώ η μητέρα του λόγω της κατάστασής της, κρίθηκε αναγκαίο να μεταφερθεί άμεσα σε ιδιωτικό νοσοκομείο.
Με την εισαγωγή της στο νοσοκομείο και λόγω της αιμορραγίας, ζητήθηκε η μετάγγιση αίματος. Ωστόσο, μέχρι να γίνει αυτό, η 40χρονη που ήταν σε κρίσιμη κατάσταση, χθες εξέπνευσε.
Μετά το τραγικό συμβάν, οι συγγενείς της προχώρησαν σε καταγγελία στο Υπουργείο Υγείας και στην υπόθεση ενεπλάκη και η Αστυνομία με σκοπό να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες η άτυχη γυναίκα έχασε τη ζωή της.
Όπως αναφέρθηκε στον «Φ» από την Αστυνομία, έχει γίνει διευθέτηση με τους ιατροδικαστές ώστε σήμερα να διενεργηθεί νεκροτομή στη σορό της άτυχης γυναίκας ώστε να εξακριβωθούν, αν αυτό είναι εφικτό, τα ακριβή αίτια του θανάτου της, ώστε να δοθεί και κατεύθυνση στις έρευνες. Όπως ανέφερε στον «Φ» αρμόδια αστυνομική πηγή, αυτή τη στιγμή οι έρευνες βρίσκονται στο αρχικό στάδιο και πρέπει να ληφθούν καταθέσεις από όλους τους εμπλεκόμενους πριν εξαχθούν κάποια συμπεράσματα.
Ήδη μετά την κατάθεση – καταγγελία που έδωσε στενό συγγενικό πρόσωπο της θανούσας, θα ληφθούν καταθέσεις από το μαιευτήριο το οποίο την παρακολουθούσε και κυρίως από τους γιατρούς και το παραϊατρικό προσωπικό την κρίσιμη ώρα που εισήχθη στην κλινική και μετά κατά τον τοκετό. Καταθέσεις αναμένεται ότι θα ληφθούν και από το ιδιωτικό νοσοκομείο στο οποίο μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση η 40χρονη, με έμφαση στη διαδικασία μεταφοράς αίματος για μετάγγιση.