Η Ίντερ τα χρειάστηκε απέναντι στην Ουντινέζε, όμως βρήκε το νικητήριο γκολ στα τελευταία λεπτά και με το 3-1 παρέμεινε στη 2η θέση της Serie A, έπειτα από 23 αγωνιστικές.

Οι “νερατζούρι” παρατάχθηκαν με επιθετικό δίδυμο του Ρομέλου Λουκάκου και Έντιν Τζέκο και είχαν ισχυρή παρουσία στην περιοχή των φιλοξενουμένων. Οι καλές στιγμές του πρώτου τμήματος του αγώνα κορυφώθηκαν με το πέναλτι που κέρδισε στο 20′ ο Ντένζελ Ντάμφρις και εκτέλεσε δύο φορές ο Λουκάκου. Στην πρώτη νικήθηκε από τον Μάρκο Σιλβέστρι, όμως δόθηκε επανάληψη, όπου ο Βέλγος έγραψε το 1-0.

Η Ουντινέζε δεν αντέδρασε, με τους Μπέτο και Φλοριάν Τοβέν στην επίθεση να μην ακουμπούν την μπάλα. Μόνο μία φορά βγήκαν από το γήπεδό τους και στην αντεπίθεση έκαναν το 1-1 με τον Σάντο Λόβριτς.

Οι γηπεδούχοι δεν πτοήθηκαν και συνέχισαν να σφυροκοπούν την άμυνα των “μπιανκονέρι”. Η δικαίωση ήρθε στο 73′ με ένα πανέμορφο σουτ του Χένριχ Μικίταριαν που ανέκτησε το προβάδισμα. Οι παίκτες του Αντρέα Σοτίλ δεν είχαν απάντηση και στο τέλος ο Λαουτάρο Μαρτίνες έβαλε το κερασάκι στην τούρτα με το όγδοο τέρμα του μετά το Μουντιάλ 2022.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ