Το γκολ του Πέρα Πονς επί της Καρμιώτισσας ουσιαστικά σφράγισε τη νίκη για την ΑΕΚ, ταυτόχρονα όμως ήταν ιδιαίτερα για τον ίδιο για έναν ξεχωριστό λόγο: ο Ισπανός μέσος έφτασε τα τρία στο πρωτάθλημα, επίδοση που αποτελεί την κορυφαία στην επαγγελματική ποδοσφαιρική του καριέρα!
Ποτέ στο παρελθόν δεν είχε σκοράρει τρία γκολ σε μία σεζόν στο πρωτάθλημα. Ο 29χρονος ποδοσφαιριστής είχε πετύχει δύο τέρματα τη σεζόν 2016-17 με τη Τζιρόνα στη Segunda Division κι άλλα τόσα την περίοδο 2020-21 με την Αλαβές στη La Liga. Μιλάμε βέβαια για εντελώς διαφορετικά δεδομένα, εντούτοις, δεν παύει να αποτελεί ένα νέο προσωπικό ρεκόρ καριέρας για έναν ποδοσφαιριστή ο οποίος είναι, εδώ και καιρό, σε εκπληκτική κατάσταση.
Ο Πέρα Πονς είναι από τους πλέον ποιοτικότερους ποδοσφαιριστές όχι απλά της ΑΕΚ, αλλά γενικώς του πρωταθλήματος. Κάνει τρομερή δουλειά στη μεσαία γραμμή, συνθέτοντας ένα εξαιρετικό δίδυμο με τον Λουΐς Γκουστάβο Λέδες. Αποτελεί άλλη μία πετυχημένη επιλογή του Τσάβι Ρόκα και μάλιστα την…υστάτη, αφού θυμίζουμε ότι ανακοινώθηκε στις 31 Αυγούστου!

Ανδρέας Βεντούρης