Η ΑΕΚ επανάφερε τη διαφορά των τεσσάρων βαθμών από τη δεύτερη θέση καθώς «απόδρασε» από το Τσίρειο επικρατώντας με 3-1 της Καρμιώτισσας για την 22η αγωνιστική. Οι φιλοξενούμενοι… προειδοποίησαν με τον Γιάκολις στο 26’ όταν το σουτ του Κροάτη βρήκε στο δοκάρι και «κτύπησαν» με τον Εγγλέζου 10 λεπτά αργότερα. Συγκεκριμένα στο 37’ ο αρχηγός των κιτρινοπράσινων άνοιξε το σκορ με μια ασύλληπτη εκτέλεση φάουλ. Οι γηπεδούχοι όμως, βρήκαν άμεσα την απάντηση με τον Ντούρις στο 43’ να ισοφαρίζει σε 1-1 με κοντινό πλασέ έπειτα από ασταθή απόκρουση του Πίριτς σε σουτ του Μαλόνε.
Στην επανάληψη η ομάδα του Χοσέ Λουΐς Όλτρα δεν είχε… όρεξη για να μπει σε περιπέτειες και «καθάρισε» με γκολ των Νίκολιτς και Πονς. Ο πρώτος, στο ντεμπούτο του πέτυχε στο 46’ το 2-1 με κοντινή προβολή, ενώ ο Πονς στο 71’ διαμόρφωσε το τελικό 3-1.
Με αυτή τη νίκη η ΑΕΚ φτάνει στους 53 βαθμούς και επαναφέρει τη διαφορά της από το ΑΠΟΕΛ (49 β.) στους τέσσερεις. Από την άλλη, η Καρμιώτισσα παρέμεινε στην 10η θέση με 23 βαθμούς.

Καρμιώτισσα (Αυγουστή): Κνόμπλοχ, Σελούστκα (65′ Γκραντινάρου), Μαλόνε, Ντούμπια (81′ Κουλιμπαλί), Ελ Αλουχί (81′ Γιουσούφ), Τζανακάκης (15′ Τάντι), Μήτσο, Ντούρις, Καστανιάγα, Γκράβενμπερχ (65′ Καλτσάς), Λουκίλι. 
Στον πάγκο: Σπόλιαριτς, Λούκοφ, Ανδρονίκου, Αγγελή, Οικονομίδης, Νεοφύτου. 

ΑΕΚ (Όλτρα): Πίριτς, Ροσάλες, Μιλίτσεβιτς, Τόμοβιτς, Εγγλέζου (87′ Γκονζάλεθ), Λουΐς Γκουστάβο, Πονς (87′ Ναούμ), Φαράζ (74′ Σανχούρχο), Γιάκολις (31′ Χρόμοφ), Λόπες, Νίκολιτς (74′ Κάσας).
Στον πάγκο: Γκόρντιτς, Τούμπας, Χριστοφόρου, Μπέιτς, Μάμας. 

Στο όριο καρτών: Ελ Αλουχί, Άντρις, Ντούρις (2), Κουλιμπαλί (5) / Ροσάλες, Κάσας, Σανχούρχο, Λουΐς Γκουστάβο, Λόπες (2), Μάμας (5).

ΣΚΟΡΕΡ: Ντούρις (43′) / Εγγλέζου (36′), Νίκολιτς (46′), Πονς (71′).
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ντούρις (3η), Καστανιάγα / Φαράζ.
KOKKINEΣ
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 868.

Διαιτητής: Αργυρού Μ. Ανδρέας
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Λαζάρου Ιωάννης
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Ηροδότου Ξένια
4ος Διαιτητής: Φελλάς Κωνσταντίνος
VAR: Κώστα Ροβέρτος
AVAR: Δημητριάδης Μάριος
Παρατηρητής: Δημητρίου Αντρέας

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ
ΕΝΑΡΞΗ ΑΓΩΝΑ.
6′ Ο Ντούμπια μπήκε στην περιοχή, έκανε το γύρισμα, όμως την τελευταία στιγμή έδιωξε σε κόρνερ η άμυνα της ΑΕΚ, πριν ο Γκράβενμπερχ γίνει απειλητικός.
7′ Σωτήρια επέμβαση του Πίριτς σε προσπάθεια του Λουκίλι.
13′ Πλασέ του Φαράζ από το σημείο του πέναλτι, η μπάλα έξω.
15′ Αναγκαστική αλλαγή για την Καρμιώτισσα. Τάντι στη θέση του Τζανακάκη.
16′ Κίτρινη στον Ντούρις.
22′ Κεφαλιά του Λόπες, η μπάλα κοντράρει και καταλήγει στον Κνόμπλοχ.
26′ Tεράστια ευκαιρία για την ΑΕΚ. Ο Γιάκολις έκανε το φαλτσαριστό σουτ, ο Κνόμπλοχ ακούμπησε την μπάλα και κατέληξε στο αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του.
31′ Αναγκαστική αλλαγή για την ΑΕΚ. Χρόμοφ αντί Γιάκολις.
36′ ΓΚΟΛ 0-1. Τρομερή εκτέλεση φάουλ του Εγγλέζου που ανοίγει το σκορ για την ομάδα του.
38′ Κίτρινη στον Καστανιάγα.

43′ ΓΚΟΛ 1-1. Απαντά άμεσα η Καρμιώτισσα. Ο Μαλόνε έκανε το σουτ, ο Πίριτς έδιωξε ασταθώς και στην επαναφορά ο Ντούρις από κοντά ισοφάρισε.

ΤΕΛΟΣ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ.

ΣΧΟΛΙΟ: Σ’ ένα πολύ καλό μοιρασμένο πρώτο ημίχρονο, το ισόπαλο 1-1 είναι το σκορ που συνόδευσε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια. Οι γηπεδούχοι έχουν την κατοχή υπέρ τους με 51% ενώ οι φιλοξενούμενοι είναι αυτοί που δημιούργησαν περισσότερες τελικές.

ΕΝΑΡΞΗ Β’ ΜΕΡΟΥΣ.
46′ ΓΚΟΛ 1-2. Ο Νίκολιτς δίνει εκ νέου προβάδισμα στην ομάδα της Λάρνακας μετά από κόντρα στην προσπάθεια που έκανε ο Μαλόνε να απομακρύνει! Η φάση ελέγχθηκε και από το VAR.

55′ Πλασέ του Ελ Αλουχί, η μπάλα δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Πίριτς.
62′ Σουτ του Ροσάλες, πάνω από την εστία.
65′ Γκαρντινάρου και Καλτσάς αντί Σελούστκα και Γκράβενμπερχ.
71′ ΓΚΟΛ 1-3. Εκτέλεση φάουλ η μπάλα έφτασε στον Λόπες, έκανε το πλασέ βρήκε στο δοκάρι αλλά ο Πονς ήταν εκεί και από κοντά έδωσε… αέρα δύο τερμάτων στην ΑΕΚ.

74′ Σανχούρχο και Κάσας μέσα, Φαράζ και Νίκολιτς έξω.
81′ Κουλιμπαλί και Γιουσούφ παίρνουν τις θέσεις των Ντούμπια και Ελ Αλουχί.
87′ Γκονζάλεθ και Ναούμ αντικαθιστούν τους Εγγλέζους και Πονς.
90′ Πέντε τα λεπτά των καθυστερήσεων.

 

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ