Ξέρω, ξέρω. Εσύ που πάτησες το «κλικ» για να διαβάσεις αυτό εδώ το κείμενο, πιστεύεις περισσότερο από ποτέ άλλοτε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Πολύ απλά διότι αυτή την πιστή που σε διακατέχει, στην δημιούργησε η ίδια η ομάδα με την πορεία, τα αποτελέσματα, την ποιότητα και τη δυναμική της.
Ταυτοχρόνως, οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές αντιλαμβάνονται την «κάψα» σου. Την ώρα που βλέπεις τον Νέναντ, τον Άνταμ, τον Όμρι, τον Άνχελ, τον Γκους και όποιον άλλον εν πάση περιπτώσει στη βόλτα σου στις Φοινικούδες ή σε μία τυχαία (αλλά ευχάριστη για σένα) συνάντηση σε κάποιο εστιατόριο, αφού τον χαιρετήσεις (με χειραψία ή ένα απλό «hi» -δεν έχει δα σημασία ο τρόπος), του ρίχνεις κι ένα «champion». Έλα τώρα που δεν το ‘χεις κάνει. Το ‘κανες. Και θα το ξανακάνεις.
Όσο το θέλουν οι παίκτες, άλλο τόσο εκλαμβάνουν κι οι ίδιοι το δικό σου «feeling». Αχ αυτό το «feeling». Το περνάς (πολύ) περισσότερο στην «Αρένα» τον τελευταίο καιρό. Συμμετέχεις. Δεν περιμένεις το σύνθημα από το πέταλο. Ξεκινάει, ενίοτε, από τη δυτική. Μια από δεξιά, την άλλη από τ’ αριστερά. Πετάγεσαι περισσότερο από την καρέκλα. Έτσι δεν είναι, «Σκαλιώτη ΑΕΚτζή που δεν σηκώνεσαι», αλλά πλέον, όχι απλά πετάγεσαι, αλλά υπάρχουν στιγμές που βλέπεις τον διπλανό σου να χοροπηδάει σαν τρελός; Είτε είσαι 15, είτε 40 είτε 60 ετών, το αίσθημα είναι το ίδιο.
Το περνάς το μήνυμα, κατευθείαν, στ’ αυτιά του Ράφα, του Ιβάν, του Ρομπέρτο, του Πονς, του Ιμάντ, σε όλους. Ακούνε, βλέπουν, χαίρονται, ανυψώνονται. Ψυχολογικά. Έχει (τεράστια) σημασία. Να στο θέσω, ορθότερα, σε σένα που συνεχίζεις να διαβάζεις και δεν πάτησες ακόμη το τοξάκι του «back»: έχει τη μεγαλύτερη σημασία. Η εικόνα που θα αντικρύσουν, η ατμόσφαιρα που θα συναντήσουν. Όλα αυτά αποτελούν το δικό σου SMS-τίτλου. Προς τους «παλιούς», τους «νέους» και…προς τους άλλους.
Αυτή είναι η εικόνα που απαιτείται να έχει στο πλευρό τους οι ποδοσφαιριστές μίας επίδοξης πρωταθλήτριας (και) στο Τσίρειο. Στο πρώτο τους βλέμμα μετά την έξοδό τους από την καταπακτή. Όταν το μάτι γυρίσει προς την Ανατολική, να εκληφθεί ένα ακόμη «SMS». Απ’ όσους ζουν αυτό που ονειρεύτηκαν και θέλουν φέτος να γίνει πραγματικότητα.

Ανδρέας Βεντούρης