Πόσα είδαμε στην χειμερινή μεταγραφική περίοδο της Premier League και πόσα να σχολιάσουμε. Είδαμε να «σπάνε» τα ταμεία με τον Έντσο Φερνάντες, να προβαίνει σε μία πανέξυπνη μεταγραφή η Άρσεναλ με τον Ζορζίνιο, να φεύγει ο Ζοάο Κανσέλο για τη Μπάγερν Μονάχου και να αποκτά τον Κόντι Χάκπο η Λίβερπουλ.
Επρόκειτο δεδομένα για μία συναρπαστική μεταγραφική περίοδο. Ένας μήνες που οι ομάδες της Premier League φρόντισαν να εντυπωσιάσουν άπαντες με τις κινήσεις τους και να αποδείξουν για ακόμη μία φορά, για ποιον λόγο αποτελούν και συνυπάρχουν στην καλύτερη Λίγκα του ποδοσφαιρικού πλανήτη.
Τα σενάρια ήταν αναρίθμητα αλλά και οι μεταγραφικές προσθήκες εξαιρετικές. Από όποιο πρίσμα και να τις δει κανείς, είτε τις κρίνει οικονομικά, είτε ποδοσφαιρικά, η Αγγλία εντυπωσίασε. Η Τσέλσι ξόδεψε τα περισσότερα χρήματα από όλους, με τον Τοντ Μποέλι να πιστεύει στις επενδύσεις του, η Μάντσεστερ Σίτι μοιάζει να έχασε οριστικά τον Ζοάο Κανσέλο, η Άρσεναλ πήγε μπροστά με στρατηγικές κινήσεις και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απώλεσε τον Κρίστιαν Έρικσεν και τον κάλυψε άμεσα!

Τι ξεχωρίζουμε λοιπόν;
Πολύ λογικά, δεν γίνεται να μην τοποθετήσουμε στην πρώτη θέση της λίστας τον Έντσο Φερνάντες. Την πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία της Premier League. Μία κίνηση από πλευράς Τσέλσι, που κατέρριψε κάθε ρεκόρ με τα 120 εκατομμύρια που έδωσε, ξεπερνώντας φυσικά και τη Μάντσεστερ Σίτι με τον Τζακ Γκρίλις.
Ο Αργεντίνος, που εκτόξευσε τις «μετοχές» του στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, έχει ήδη ανακοινωθεί από τους «μπλε» και άμεσα αναμένεται να παρουσιαστεί. Δικαίως στην 1η θέση των επιλογών μας, αναμένουμε να δούμε ποιος θα τον ξεπεράσει μελλοντικά και θα κοστίσει περισσότερο.

Στην 2η θέση, από πλευράς έκπληξης, θα τοποθετήσουμε τον Ζορζίνιο της Άρσεναλ. Ουδείς περίμενε πως ο παίκτης της Τσέλσι θα αφήσει τον σύλλογο για να μετακινηθεί σε μία άλλη ομάδα του Λονδίνου. Ήθελε όμως μία αλλαγή και πλέον, έχει υπογράψει το νέο του συμβόλαιο με διάρκεια μέχρι το καλοκαίρι του 2024.
Πήρε το «20», ο πρώτος που το κάνει στην Άρσεναλ μετά τον Νούνο Ταβάρες και μένει να δούμε αν θα επιστρέψει στους τίτλους (4 κατέκτησε με την Τσέλσι στο «Νησί»), κατακτώντας το πρωτάθλημα της Premier League με τους «κανονιέρηδες». Να θυμίσουμε απλώς, πως ο 31χρονος χαφ, κόστισε 12 εκατομμύρια στην ομάδα του Μικέλ Αρτέτα!

Τρίτος έρχεται φυσικά ένας που αποχώρησε. Δεν είναι προσθήκη, αλλά… εξόρμηση, με τον Ζοάο Κανσέλο να αφήνει τη Μάντσεστερ Σίτι, με την οποία συνέδεσε το όνομά του, για να δοκιμάσει την τύχη του στη Μπάγερν Μονάχου. Αποχώρησε ως δανεικός, με οψιόν που «αγγίζει» τα 70 εκατομμύρια το καλοκαίρι! Υπεύθυνος είναι ο… Πεπ Γκουαρδιόλα. Τα «έσπασαν» όταν δεν τον ξεκίνησε στο ματς απέναντι στην Άρσεναλ για το FA Cup και επί της ουσίας, έκτοτε ο ακραίος μπακ αποφάσισε να αποχωρήσει.

Από εδώ και πέρα, τα πράγματα ζορίζουν. Προφανώς και ο Μιχάιλο Μούντρικ έχει θέση στην λίστα, ο Λεάντρο Τροσάρ και τόσοι άλλοι, αλλά σε αυτή την περίπτωση θα επιλέξουμε τον Σάμπιτσερ. Ήρθε από το πουθενά, καλύπτει άμεσα τον Κρίστιαν Έρικσεν και υπέγραψε το συμβόλαιό του, διάρκειας έξι μηνών με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Δείχνει έτοιμος να βοηθήσει άμεσα και αν κανείς αναρωτιέται τον λόγο της μεταγραφής του, ας δει και πάλι την ασίστ του Αυστριακού στο Λειψία – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3-2, προ τριετίας. Είναι χρήσιμος ο Σάμπιτσερ και θα το αποδείξει άμεσα!

Για το τέλος, κρατήσαμε τον Κόντι Χάκπο. Πιθανώς την τελευταία μεταγραφή των Αμερικάνων ιδιοκτητών της Λίβερπουλ στον σύλλογο, με τον Ολλανδό να μην έχει ακόμη προσαρμοστεί στα δεδομένα της Premier League.
Απολύτως λογικό, θα χρειαστεί τον χρόνο του και αν εν τέλει η περίπτωση του αποδειχθεί επιτυχημένη, τα 40 εκατομμύρια που δαπάνησε η Λίβερπουλ, δεν θα είναι… τίποτα, μπροστά σε αυτό που θα κερδίσει. Τι είναι αυτό; Ο παίκτης που παρακολουθήσαμε στα γήπεδα του Κατάρ…