«Ένοιωσα μεγάλη λύπη, όταν πληροφορήθηκα ότι έφυγε από κοντά μας ο κύριος Χαμπής, ο οποίος  διετέλεσε για μισό αιώνα περίπου φροντιστής στην ομάδα του ΑΠΟΛΛΩΝΑ Λεμεσού. Ενας πραγματικός και αδιαπραγμάτευτος στρατιώτης στην υπηρεσία της ομάδας της Λεμεσού.
Τον κύριο Χαμπή τον  πρωτογνώρισα το 2000 όταν υπηρέτησα ως προπονητής στον ΑΠΟΛΛΩΝΑ. Αγαπούσε με πάθος και υπομονή, με αφοσίωση την δουλειά του στην ομάδα. Αγαπούσε πραγματικά όλους τους ποδοσφαιριστές σαν δικά του παιδιά. Ιδιαίτερα τους νεότερους. Φαίνεται ότι ένοιωθε την μεγάλη ευθύνη να τους συμπαραστέκεται και να τους βοηθά και ενθαρρύνει στα πρώτα τους δύσκολα ποδοσφαιρικά βήματα. Την ποδοσφαιρική περίοδο 2000 – 2001 μια ομολογουμένως επιτυχημένη χρονιά και χρόνια κατάκτησης του Κυπέλλου, ο κύριος Χαμπής ήταν πολύ χαρούμενος και ευτυχισμένος.
Διατηρούσαμε μια πολύ καλή σχέση μεταξύ μας, με σεβασμό και αλληλοσεβασμό. Ηταν άνθρωπος μειλίχιος, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, χωρίς να υπεισέρχεται ποτέ στην τεχνική πλευρά της ομάδας. Ηταν πολύ βοηθητικός και με την συμπεριφορά του ενθάρρυνε τους ποδοσφαιριστές και γέμιζε τα αποδυτήρια με θετικότητα και αισιοδοξία. Ο κύριος Χαμπής εξύψωνε τους ποδοσφαιριστές, τους αγκάλιαζε και τους βοηθούσε στο κάθε του βήμα και στις επιτυχίες και στις αποτυχίες. Και αυτοί του το ανταπέδιδαν με σεβασμό, εκτίμηση και αγάπη. Όλοι οι ποδοσφαιριστές τον θεωρούσαν πατέρα τους. Αυτό το τιμητικό τίτλο τον απέκτησε επάξια μέσα από την αμφίδρομη σχέση του με τους ποδοσφαιριστές , από την αγάπη, εκτίμηση και σεβασμό που έδωσε και έπαιρνε. Θυμάμαι πόσο χαρούμενος , ευτυχισμένος και υπερήφανος ένοιωθε, την ποδοσφαιρική χρονιά 2000 – 2001 όταν συναντηθήκαμε μαζί στον ΑΠΟΛΛΩΝΑ, όταν υπηρέτησα ως προπονητής. Όταν στο τέλος κερδίσαμε και το Κύπελλο έλαμπε από χαρά και περηφάνεια.
Αγαπητέ κύριε Χαμπή, έδωσες πολλά στον αγαπημένο σου ΑΠΟΛΛΩΝΑ και γενικά στο ποδόσφαιρο της Κύπρου , ως αφανής ήρωας, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Το Ποδόσφαιρο, ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ σου, σου έδωσε πολλά και μοναδικά ποδοσφαιρικά ταξίδια. Βίωσες όλες τις μεγάλες και ιστορικές επιτυχίες του Συλλόγου και πανηγύρισες πολλούς τίτλους στην διαδρομή σου. Νοιώθω ιδιαίτερη τιμή που συνταξιδέψαμε μαζί έστω μια χρονιά και ανίχνευσα τις αρετές σου, την καλοσύνη , την ευγένεια σου και την μεγάλη σου αγάπη  για τον ΑΠΟΛΛΩΝΑ. Φεύγεις πανάξιος και ευλογημένος, μεταφέροντας μαζί σου την αγάπη, εκτίμηση και σεβασμό όλων των ανθρώπων που σε γνώρισαν.
Φεύγεις με τα χειροκροτήματα όλων των ποδοσφαιριστών, προπονητών παραγόντων, φιλάθλων, οπαδών που σε γνώρισαν. Φεύγεις με το κεφάλι ψηλά και περήφανος γιατί φάνηκες αντάξιος στην αποστολή σου, αθλητική, κοινωνική, οικογενειακή. Συλλυπητήρια στην οικογένεια σου , στην διοίκηση του Σωματείου ΑΠΟΛΛΩΝΑ Λεμεσού. Καλό παράδεισο κύριε Χαμπή».

Ανδρέας Μουσκάλλης

Προπονητής Ποδοσφαίρου