Σκηνές τρόμου έζησαν μέλη της οικογένειας του Γκάρεθ Μπέιλ που έπεσαν θύματα ένοπλης διάρρηξης, με τους διαρρήκτες να αναζητούν χρυσό.
Το περιστατικό συνέβη όταν ο Ουαλός ποδοσφαιριστής αγωνιζόταν με την εθνική του ομάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο, στο Κατάρ. Σύμφωνα με τη «Mirror», η θεία της συζύγου (Έμα-Ρις Τζόουνς) του Γκάρεθ Μπέιλ έζησε μια περιπέτεια στο σπίτι της, όταν εισέβαλλαν τέσσερις μασκοφόροι με όπλα.
Οι διαρρήκτες απαιτούσαν από τη γυναίκα τους δείξει που είναι κρυμμένος ο χρυσός, ωστόσο εκείνη επέμενε ότι δεν υπάρχει χρυσός στο σπίτι και για καλή της τύχη, οι διαρρήκτες αποχώρησαν χωρίς να πάρουν κάτι από το σπίτι.
Η αστυνομία κατάφερε να προχωρήσει στη σύλληψη τους ενός εκ των τεσσάρων δραστών και οι υπόλοιποι αναζητούνται, ωστόσο το σοκ που βίωσε η θεία της Έμα-Ρις Τζόουνς παραμένει μεγάλο.
Πηγή από το οικογενειακό περιβάλλον του Γκάρεθ Μπέιλ τόνισε ότι και το ζευγάρι παραμένει αναστατωμένο μετά από αυτό το περιστατικό: «Ο Γκάρεθ και η Έμμα είναι σοκαρισμένοι και ανησυχούν πραγματικά για το γεγονός ότι χρησιμοποιήθηκε όπλο για να γίνουν απειλές. Δεν γνωρίζουμε γιατί στοχοποιήθηκε η θεία της Έμμα. Φαινόταν ότι ζητούσαν μια λεία χρυσού. Αυτό έχει τρομοκρατήσει τη θεία της Έμμα και την οικογένειά της».