Ο Χοσέ Ρομό θα γίνει ο έκτος Βενεζουελάνος που θα φορέσει την γαλαζοκίτρινη φανέλα. Με αφορμή την μετεγγραφή του Ρομό, η ιστοσελίδα μας, σας θυμίζει τις προηγούμενες πέντε φορές που η ΑΕΛ έφερε ποδοσφαιριστή από την Βενεζουέλα.

Αντρέ Ρούγκα: Ο Ρούγκα ήταν ο πρώτος χρονικά Βενεζουελάνος που φόρεσε τα γαλαζοκίτρινα. Ο ακραίος μπακ, έπαιζε και κεντρικός αμυντικός ήταν στην Αλκή προτού έρθει στην ΑΕΛ την περίοδο 2009/10. Παρά την καλή του παρουσία στην Αλκή, ο Ρούγκα με την φανέλα της ΑΕΛ δεν ήταν ο ίδιος παίκτης με αποτέλεσμα τον Ιανουάριο να αποχωρήσει από την ομάδα. Για την ιστορία επέστρεψε στην Κύπρο την περίοδο 2016/17 για να αγωνιστεί σε ΑΟΑΝ και ΑΣΙΛ.

Τζόναθαν Εσπάνα: Ο Εσπάνα ήταν από τις περιπτώσεις που πέρασαν και δεν ακούμπησαν από την ΑΕΛ. Ο 34χρόνος πλέον κεντρικός αμυντικός ήρθε στην ΑΕΛ την περίοδο 2014/15 έπαιξε σε 8 παιχνίδια ενώ την επόμενη χρονιά ήταν στην αρχή της προετοιμασίας ξαφνιάζοντας μάλλον και τους συμπαίκτες του. τελικά αποχώρησε επιστρέφοντας στην πατρίδα όπου αγωνίζεται μέχρι σήμερα.

Τζέϊμι Μορένο: Ο Μορένο ήρθε μαζί με τον Εσπάνα με την διαφορά ότι ήρθε δανεικός από την  Anzoátegui, ομάδα της Βενεζουέλας. Αυτός σίγουρα δεν ακούμπησε καθώς δεν τον είδαμε ποτέ σε επίσημο παιχνίδι με την γαλαζοκίτρινη φανέλα. Φεύγοντας από την ΑΕΛ αποφάσισε να αλλάξει και πατρίδα, καθώς πήρε την υπηκοότητα της Νικαράγουα με την οποία έγινε και διεθνής.

Φρανκ Φέλτσιερ: Ο Φέλτσιερ ήρθε στην ΑΕΛ ένα χρόνο αργότερα από τους Μορένο και Εσπάνα. Η απόδοση του στα φιλικά άφηνε είναι η αλήθεια αισιοδοξία ότι μπορεί να βοηθήσει την ομάδα αλλά στα επίσημα ματς ο Βενεζουελάνος δεν ανταποκρίθηκε. Έβγαλε ολόκληρη την χρονιά με 23 συμμετοχές και 2 γκολ αλλά αποχώρησε το καλοκαίρι.

Ραφαέλ Ρομό: Η ΑΕΛ έφερε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, ποδοσφαιριστή από την Βενεζουέλα, το Ραφαέλ Ρομό, αδελφό του Χόσε Ρομό. Ο 32χρόνος πλέον τερματοφύλακας είχε αγωνιστεί βασικός με την ΑΕΛ έχοντας θετική παρουσία. Στην ΑΕΛ έμεινε για ένα χρόνο μόλις καθώς επέλεξε να μεταγραφεί στο ΑΠΟΕΛ την επομένη χρονιά.

Αριστείδου Μιχαήλ