Στην ΑΕΛ φέρεται να έχουν καταλήξει οριστικά στους ποιους θα διαγράψουν για να εγγραφούν οι μεταγραφές του Ιανουαρίου. Ήδη Μπάστο και Σάντος είναι εκτός καταλόγου «Α» με τους Τσέρνιχ και Μεντόσα να παίρνουν τις θέσεις τους. Από εκεί και πέρα, οι Τσέποβιτς και Πάβλοβιτς είναι εκτός πλάνων του Γιανέφσκι με τον πρώτο να γίνεται προσπάθεια να λυθεί το συμβόλαιο του (σ.σ. έχει μέχρι το καλοκαίρι) ενώ ο Πάβλοβιτς θα γίνει προσπάθεια να δοθεί δανεικός. Ο νεαρός Σέρβος έχει άλλα δύο χρόνια συμβόλαιο.
Αν και εφόσον λυθεί το συμβόλαιο του Τσέποβιτς, η τέταρτη θέση που αναμένεται να αδειάσει θα είναι, όπως μαθαίνουμε, αυτή του Φιλίπποβιτς. Η διαφορά όμως με τον Γερμανό κεντρικό αμυντικό έχει να κάνει με το γεγονός ότι στην ομάδα έχουν σκοπό να διαγράψουν τον Φιλίπποβιτς, και το καλοκαίρι να εγγραφεί ξανά.
Τα ιατρικά δεδομένα του Φιλίπποβιτς λένε ότι ο ποδοσφαιριστής για να είναι σε θέση να αγωνιστεί θα πρέπει να περάσει άλλος ένας μήνας τουλάχιστον. Έτσι στην ΑΕΛ προτιμάνε να πάνε σε άλλη λύση και να αφήσουν τον ποδοσφαιριστή να επανέλθει σιγά σιγά και να είναι έτοιμος με την νέα χρονιά.
Από εκεί και μπρος στο τι ψάχνει η ΑΕΛ τα δεδομένα έχουν αλλάξει και πάλι. Εκεί που η ομάδα έψαχνε κεντρικό αμυντικό και δεξί μπακ, θα πάρει όπως όλα δείχνουν κεντρικό αμυντικό (αν συνδυαστεί και με δυνατότητα να παίζει ακραίο μπακ ακόμα καλύτερα) αλλά και επιθετικό κορυφής.
Η πενιχρή παραγωγικότητα των επιθετικών της ομάδας δεν αφήνει άλλες επιλογές στην ΑΕΛ, και κάνουν το αυτονόητο να αλλάξουν τουλάχιστον ένα επιθετικό κορυφής μήπως και μπορέσει η ομάδα να βρει τις λύσεις στο σκοράρισμα. Ο Μπεραχίνο με τρία γκολ είναι ότι έχει πάρει η ΑΕΛ από τους επιθετικούς της φέτος καθώς Τσέποβιτς και Μιλιντσεάνου δεν έχουν σκοράρει ακόμη.

Αριστείδου Μιχαήλ