Έκανε αυτό που πρέπει ο Βλάνταν. Έδωσε στη διοίκηση τα ονόματα των ποδοσφαιριστών που θεωρεί σαν τα καταλληλότερα ( στην παρούσα φάση) για να ανεβάσουν επίπεδο την ομάδα.
Αυτή είναι άλλωστε και η δουλειά-ευθύνη ενός προπονητή. Κινήθηκε μάλιστα στα οικονομικά πλαίσια που τέθηκαν στη συζήτηση που έκανε με τον πρόεδρο και τουλάχιστον οι δύο βασικοί στόχοι που είναι ο Τομανέ με το Μπεν δεν ξεφεύγουν από τα λογικά συμβόλαια και τα οποία είναι γύρω στις 250 χιλιάδες ευρώ ετησίως.
Από εδώ και πέρα, η μπάλα πέρασε από την κατοχή του προπονητή, στην κατοχή της διοίκησης. Δηλαδή, το επόμενο και σημαντικό βήμα, είναι να οριστικοποιηθούν οι μεταγραφές και να έρθουν στην Κύπρο οι δύο ποδοσφαιριστές.
Η ενημέρωση που έχουμε, επιβεβαιώνει προηγούμενα μας ρεπορτάζ με τον Τομανέ να είναι πιο κοντά από κάθε άλλο και έμεινε να μπει στο αεροπλάνο να έρθει και να βάλει υπογραφή.
Εκτός απροόπτου θα τον ακολουθήσει ο Μπεν, ενώ τα υπόλοιπα ονόματα που κυκλοφόρησαν και ενδεχομένως να κυκλοφορήσουν ακόμα θα ακολουθήσουν αν ακολουθήσουν τους δύο βασικούς μεταγραφικούς στόχους.
Σημειώνουμε ότι υπάρχουν δύο κενές θέσεις ( Μάγκλιτσα-Μπλουμ)και για να γίνει η 3η μεταγραφή, χρειάζεται να αποχωρήσει ακόμα ένας παίκτης κάτι που σημαίνει μεταξύ άλλων και αποζημίωση συμβολαίου, σε μία ιδιαίτερα δύσκολη και δυσχερή εποχή από οικονομικής άποψης.
Έτσι είναι τα δεδομένα στο ΑΠΟΕΛ, λίγα 24ωρα πριν τη νέα δύσκολη αποστολή της ομάδας στο Τσίρειο με την Καρμιώτισσα και όπως φαίνεται η ομάδα δεν θα προλάβει να έχει κάποια μεταγραφή στη διάθεση της.
Εκτός αν στο 48ωρο που ακολουθεί (βλέπε Τετάρτη-Παρασκευή) καταφέρει η διοίκηση να φέρει στην Κύπρο τους ποδοσφαιριστές και να τους εγγράψει στο ρόστερ…