Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένουν οι φίλοι της Άρσεναλ την αναμέτρηση απέναντι στη Νιούκαστλ, για την 17η αγωνιστική της Premier League, και μένει να δούμε αν οι «κανονιέρηδες» θα διατηρήσουν το σερί που τους θέλει να σκοράρουν με ευκολία στο τρέχον πρωτάθλημα. Και εδώ που τα λέμε, πώς να μην το κάνουν όταν διαθέτουν μία τέτοια επιθετική τετράδα;
Αν υπάρχουν ακόμη φίλοι του αγγλικού ποδοσφαίρου που αναρωτιούνται πώς γίνεται η Άρσεναλ να ξεκίνησε με στόχο να βγει στην πρώτη τετράδα του βαθμολογικού πίνακα και εν τέλει να έχει εδραιωθεί στην κορυφή της βαθμολογίας, η απάντηση είναι απλή.
Είναι η καλύτερη ομάδα της Premier League σε αναρίθμητες στατιστικές κατηγορίες. Έχει συγκεντρώσει 21 από τους… 21 βαθμούς στο «Έμιρεϊτς», είναι η κορυφαία ομάδα στις εξορμήσεις της με 22 από τους 27 διαθέσιμους πόντους, είναι η μοναδική που έχει σκοράρει σε όλες τις αναμετρήσεις της και ο μόνος σύλλογος που έχει καταφέρει σε 16 αγωνιστικές, να έχει τουλάχιστον τέσσερις ποδοσφαιριστές του με 5+ γκολ και ισάριθμες ασίστ.
Πρόκειται σαφώς για κάτι αξιέπαινο, αν αναλογιστεί κανείς πως ναι μεν ο Σάκα, ο Μαρτινέλι, ο Έντεγκααρντ και ο Ζεσούς είναι εξαιρετικοί, αλλά από την άλλη, έχει μπει κανείς στην διαδικασία να υπολογίσει το μέσο όρο ηλικίας τους; Και πλην αυτού, ο Βραζιλιάνος πλέον έχει τεθεί εκτός!
Αυτό αποτέλεσε μεγάλο πρόβλημα για τον Μικέλ Αρτέτα, αλλά η λύση βρέθηκε άμεσα. Ο Έντι Ενκέτια μπήκε στην θέση του, έχει σκοράρει δύο φορές σε ισάριθμα παιχνίδια και η Άρσεναλ συνολικά βρήκε δίχτυα 7 φορές, στα 180 πρώτα αγωνιστικά λεπτά που έχει δώσει μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο.
Κοινό χαρακτηριστικό των αναμετρήσεων με τη Γουέστ Χαμ και την Μπράιτον στο «Άμεξ»; Πως σε αμφότερα βρήκαν δίχτυα ο Σάκα, ο Μαρτινέλι και ο Έντεγκααρντ και κάπως έτσι, η Άρσεναλ βρίσκεται στους 7 βαθμούς διαφορά από την 2η Μάντσεστερ Σίτι!
Συνεπώς… Ο Μπουκάγιο Σάκα διανύει την καλύτερή του περίοδο με την ομάδα του, με 6 γκολ στο πρωτάθλημα και επτά σε όλες τις διοργανώσεις, ο Γκάμπριελ Μαρτινέλι το ίδιο και ο Μαρτίν Έντεγκααρντ έχει ισοφαρίσει το ρεκόρ… καριέρας του στο Βόρειο Λονδίνο, επαναφέροντας με τον τρόπο του την συζήτηση, στα μόλις 30 εκατομμύρια που δαπανήθηκαν για την απόκτησή του!
Όσον αφορά τον Ζεσούς, ο Βραζιλιάνος είχε προλάβει να βρει δίχτυα πέντε φορές πριν τον τραυματισμό του και να δώσει τον ίδιο αριθμό ασίστ. Ποιος ακολουθεί μετά από αυτούς; Ο Γκρανίτ Τσάκα, με τέσσερα γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, και φυσικά ο Τόμας Πάρτεϊ των δύο γκολ, οι παραγωγικοί Γκάμπριελ και Σαλιμπά, ενώ γκολ έχουν προσθέσει από τον πάγκο, και ο Κίραν Τίρνι με τον Μαρκίνιος, ο Χόλντινγκ και ο Φάμπιο Βιέιρα!
Εκπληκτική Άρσεναλ, τεράστιος πλουραλισμός στην επίθεση και ήδη… ρεκόρ για τους τέσσερις μπροστά, με τον… έναν να μην αγωνίζεται! Γίνεται αυτή η ομάδα να μείνει στο «μηδέν» στο επικείμενο ματς με τη Νιούκαστλ; Οψόμεθα…