Η Παρί είναι το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση της Ligue 1 όμως δεν θέλει να αφήσει ούτε ένα τρόπαιο να της ξεφύγει εντός των συνόρων και το έδειξε με εκκωφαντικό τρόπο το βράδυ της Δευτέρας (23/01).

Αγωνιζόμενη στην έδρα της Κασέλ που παίζει στην έκτη κατηγορία της Γαλλίας ήταν το φαβορί και δικαίωσε και με το παραπάνω, αφού συνέτριψε την αντίπαλό της με 7-0 και προκρίθηκε πανηγυρικά στους “16” του θεσμού όπου θα αντιμετωπίσει την μεγάλη της αντίπαλο, Μαρσέιγ.

Αναμφίβολα, το πρόσωπο που τράβηξε πάνω του όλα τα βλέμματα ήταν ο “πολύς” Κιλιάν Εμπαπέ, με τον 23χρονο Γάλλο στράικερ να φοράει για πρώτη φορά το περιβραχιόνιο με τη φανέλα των Παριζιάνων και να πετυχαίνει πέντε γκολ (χατ-τρικ στο πρώτο μερος μέσα σε 11 λεπτά) για να γίνει μάλιστα ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της που καταφέρνει κάτι τέτοιο.

Το ματς

Η Παρί δεν είχε στη διάθεσή της τον Λιονέλ Μέσι, όμως ο Κριστόφ Γκαλτιέ είχε στην επίθεση τους Εμπαπέ και Νεϊμάρ (έχοντας τη βοήθεια του νεαρού Εκιτικέ) και το δίδυμο αυτό έκανε θραύση στο πρώτο μέρος, καθαρίζοντας από νωρίς την υπόθεση πρόκριση.

Ο Εμπαπέ γκρέμισε το αμυντικό τείχος των γηπεδούχων στο 29′ με πλασέ γράφοντας το 0-1 και στη συνέχεια έδωσε ρεσιτάλ μαζί με τον Νεϊμάρ, με τους δύο παίκτες να βρίσκουν δίχτυα μέσα σε 110 δευτερόλεπτα και να εκτοξεύουν το σκορ στο επίπεδο του 0-3.

Ήταν ωστόσο τέτοια η δίψα του Γάλλου δεινού στράικερ ώστε να σκοράρει και στο 40′ για να συμπληρώσει χατ-τρικ πριν φύγει το πρώτο μέρος, ενώ το πάρτι συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος.

Στο 56ο λεπτό ο Εμπαπέ έγραψε το 0-5 με πλασέ αφού ντρίμπλαρε και τον αντίπαλο γκολκίπερ, στο 64′ ο Σολέρ έγραψε το 0-6 με τακουνάκι ενώ το κερασάκι στην τούρτα προστέθηκε στο 79ο λεπτό, με τον Σολέρ να σερβίρει και τον Εμπαπέ να σκοράρει, για να διαμορφώσει το τελικό 0-7 και να γίνει ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Παρί με πέντε γκολ σε επίσημο παιχνίδι.

Σημειώνεται πως στη φάση των “16” του Κυπέλλου Γαλλίας η Παρί θα βρεθεί απέναντι στην μεγάλη αντίπαλό της Μαρσέιγ, στο ζευγάρι που αναμφίβολα θα συγκεντρώσει όλα τα φώτα της δημοσιότητας στο δρόμο προς τα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Η σύνθεση της Παρί: Νάβας, Πεμπελέ (59′ Χακίμι), Ράμος (67′ Μπιτσιάμπου), Περέιρα, Μέντες (46′ Μπερνάτ), Βιτίνια, Σάντσες (60′ Ρουίθ), Σολέρ, Νεϊμάρ, Εκιτικέ (67′ Γκάρμπι), Εμπαπέ