Eίχε… άστρο στην Νάπολη η Κρεμονέζε! Η ομάδα του Νταβίντε Μπαλαρντίνι, εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο το ρεσιτάλ των χαμένων ευκαιριών των «παρτενοπέι» και παρότι βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, οδήγησε αρχικά το ματς στην παράταση με γκολ του Αφένα-Τζαν στο 88′ ισοφαρίζοντας σε 2-2 και παρότι έμεινε με 10 παίκτες στην παράταση κατάφερε να προκριθεί μέσω της διαδικασίας των πέναλτι.

Μοιραίος για τους Ναπολιτάνους ο Βίκτορ Οσιμέν που έχασε τρομερές ευκαιρίες, άστοχος στο κρισιμότερο πέναλτι ο Λομπότκα, που «κλώτσησε» την ευκαιρία να στείλει την ομάδα του στα προημιτελικά.

Η Ρόμα θα είναι η αντίπαλος της Κρεμονέζε στη φάση των προημιτελικών του Κυπέλλου Ιταλίας.

Στα του ματς, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να… παγώσουν το «Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα» στο 18o λεπτό, με τον Οκερέκε να γυρίζει και τον Μίκελ μέσα από τη μικρή περιοχή να σκοράρει για το 1-0. Το προβάδισμα της Κρεμονέζε κράτησε μόλις ένα τέταρτο, αφού η Νάπολι στο 33’ κατάφερε να ισοφαρίσει με περιπετειώδη τρόπο. Διότι μετά τη σουτάρα του Εντομπελέ, ο Καρνεσέτσι έδιωξε αλλά η μπάλα πήρε τρελή τροχιά, ο Σιμεόνε προσπάθησε να πάρει την κεφαλιά και ο Ζουάν Ζέσους στα… καπάκια με νέα κεφαλιά έκανε το 1-1. Ένα τέρμα που αμφισβητήθηκε έντονα από τους φιλοξενούμενους και μάλλον δικαίως, αφού ο Σιμεόνε φαίνεται να έκανε επιθετικό φάουλ στον αντίπαλο κίπερ.

Και τρία λεπτά αργότερα, ο Αργεντινός φορ παρότι σχετικά μικρόσωμος και σίγουρα κοντύτερος από τους περισσότερους στόπερ του ιταλικού πρωταθλήματος, κατάφερε να γράψει την ανατροπή με εκπληκτική σκαστή κεφαλιά μετά τη σέντρα του Τζέρμπιν, την οποία δεν μπορούσε να βγάλει ο Καρνεσέτσι για το 2-1.

Το δεύτερο μέρος δεν είχε τον ίδιο ρυθμό. Οι φιλοξενούμενοι έδειχναν να ξεμένουν από κουράγια, όσο περνούσε η ώρα, και να το πιστεύουν ολοένα και λιγότερο. Περισσότερο κοιτούσαν να μην δεχτούν τρίτο γκολ και λιγότερο να βάλουν κάποιο. Στο τελευταίο δεκάλεπτο άρχισαν πάντως να ξεμυτίζουν και εν τέλει στην μοναδική ουσιαστικά τελική τους… ξέραναν τη Νάπολι για να στείλουν το παιχνίδι στην παράταση. Ήταν το 88ο λεπτό όταν ο Ζανιμάτσια έκανε τη σέντρα, με τον Αφένα-Τζαν να πηδάει ολομόναχος στην αντίπαλη περιοχή και με καρφωτή κεφαλιά να γράφει το 2-2 στέλνοντας το ματς στην παράταση.

Εκεί, οι «παρτενοπέι» είχαν την κατοχή και μάλιστα απέκτησαν αριθμητικό πλεονέκτημα αφού στο 100ο λεπτό ο Σερνίκολα αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα αφήνοντας την Κρεμονέζε με δέκα. Ο Σπαλέτι έκανε πιο επιθετικό το σχήμα του περνώντας τον Οσιμέν στη θέση του Εντομπελέ. Δύο μόλις λεπτά την είσοδο του στο ματς ο Νιγηριανός έφτασε μια ανάσα από το γκολ όμως δεν κατάφερε να στείλει με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα, ενώ στην επαναφορά ο Σιμεόνε αστόχησε προ κενής εστίας.

Οι χαμένες ευκαιρίες της Νάπολι συνεχίστηκαν και στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης με τον Ανγκισά να εξαπολύει μια… φωτοβολίδα η οποία έφυγε πάνω από τα δοκάρια ενώ στο τελευταίο δευτερόλεπτο του ματς ο Οσιμέν έχασε ακόμη μια σπουδαία ευκαιρία για την Νάπολι, με το 2-2 να στέλνει τις δύο ομάδες στα πέναλτι.

Εκεί οι παίκτες της Κρεμονέζε ήταν ψύχραιμοι ευστοχώντας σε όλες τις εκτελέσεις, σε αντίθεση με τον Λομπότκα ο οποίος αστόχησε στο τέταρτο, με τον Αφένα-Τζαν να εκμεταλλεύεται την ευκαιρία και να στέλνει την ομάδα του στην επόμενη φάση κάνοντας το 5-4!