Σπουδαία από κάθε άποψη, η πρώτη νίκη του Άρη στο πρωτάθλημα, μετά από 6 αγωνιστικές.
Η ομάδα του Σπιλέφσκι επικράτησε 3-1 του Απόλλωνα και παραμένει στην 4η θέση με 37 βαθμούς, ενώ οι περσινοί πρωταθλητές, έμειναν στην 6η θέση με 32 βαθμούς.
Οι νικητές, ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικοί στο α’ ημίχρονο, σε αντίθεση με τους ηττημένους οι οποίοι στο ίδιο διάστημα απώλεσαν κλασικές ευκαιρίες και δέχτηκαν δύο εύκολα γκολ, ενώ το τρίτο γκολ, ήταν από πέναλτι.

ΑΡΗΣ: Βανά Άλβες, Πηλέας (72′ Μποακί), Μπρόρσον, Μουσούντα, Γιαγκό, Στρούσκι (57′ Μπράουν), Σόκε, Μπένγκτσον (85′ Ντελμίρο), Στεπίνσκι (57′ Μπαμπίκα), Γκομίς (57′ Μαγιαμπέλα), Κακόριν.
Στον πάγκο: Σωφρονίου, Καζού,  Σικόρσκι, Σπόλιαριτς, Μονέ Πακέ, Γιαμπλόνσκι, Ντζαβέ

ΑΠΟΛΛΩΝ: Γιοβάνοβιτς, Φιλιώτης, Πέιμπερνς (82′ Γιόνστεν), Βούκασιν (64′ Αρτυματάς), Χαμάς, Ντανίλο, Σαχάρ, Βα (64′ Ζράντι), Ουάρντα (82′ Ίλιεφ), Χέντι, Πίττας (76′ Ντιγκινί).
Στον πάγκο: Πεϊσότο, Δημητρίου, Αρτυματάς, Μαλεκκίδης, Ίλιεφ, Ντιγκινί, Γιόστεν, Κονδύλης, Ζήνωνος, Αυγουστή, 

ΣΚΟΡΕΡ: 30′ Κακόριν, 45′ Στεπίνσκι, 81′ Κακόριν (π.)/71′ Μπρόρσον (αυτ.)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Σόκε (6η), Ντελμίρο/Σπόλιαριτς
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 4.000

Διαιτητής: Χριστοδούλου Ιωάννης
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Σωτηρίου Μιχάλης
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Ευαγόρου Ευαγόρας
4ος Διαιτητής: Αθανασίου Κυριάκος
VAR: Ferreira De Campos Moreira Miguel Hugo Filipe
AVAR: Φελλάς Κωνσταντίνος
Παρατηρητής: Δημητρίου Ανδρέας

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ
Έναρξη αγώνα…
3′ Σουτ του Ούαρντα, σε ετοιμότητα ο Βανά απέκρουσε την μπάλα.
4′ Ευκαιρία για τον Απόλλωνα. Ο Πίττας πήρε την μπάλα στην περιοχή, γύρισε, έκανε το σουτ αλλά ο Βανά απέκρουσε στην κλειστή του γωνία.
6′ Μεγάλη ευκαιρία για τον Απόλλωνα. Ο Ουάρντα είδε χώρο μπροστά του, κινήθηκε κατά μέτωπο, έπιασε ένα ωραίο σουτ αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Βανά Άλβες.
19′ Σκοράρει ο Άρης με τον Γκομίς αλλά το γκολ ακυρώνεται για οφσάιντ. Ο Στεπίνσκι έπιασε την κεφαλιά, απέκρουσε ο Γιοβάνοβιτς με την βοήθεια του οριζόντιου δοκαριού, η μπάλα κατέληξε στον Γκομίς ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ο σκόρερ υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ σύμφωνα με τις γραμμές του VAR.

24′ Ο Στεπίνσκι έπιασε καλό σουτ και ανάγκασε τον Γιοβάνοβιτς σε δύσκολη απόκρουση.
30΄ ΓΚΟΛ. 1-0. Ανοίγει το σκορ ο Άρης. Ασυνεννοησία στην άμυνα του Απόλλωνα ανάμεσα σε Πειμπέρνς και Γιοβάνοβιτς, η μπάλα στρώθηκε στον Κακόριν ο οποίος με πλασέ πέτυχε το πιο εύκολο γκολ της καριέρας του.

33′ Ευκαιρία για τον Απόλλωνα. Ο Χέντι από καλή θέση στην περιοχή έπιασε το σουτ αλλά ο Βανά ήταν σε ετοιμότητα και απέκρουσε την μπάλα.
44′ Μεγάλη ευκαιρία για τον Απόλλωνα. Ο Φιλιώτης έκλεψε την μπάλα, γύρισε στον Σαχάρ ο οποίος έπιασε το σουτ αλλά πήρε πολύ φάλτσο και έφυγε έξω.
45′ ΓΚΟΛ. 2-0. Ο Πηλέας έπιασε το σουτ, η μπάλα χτύπησε στην πλάτη του Πεϊμπέρνς, ακολούθως στο σώμα του Βουκασίν και έφτασε στον αμαρκάριστο Στεπίνσκι ο οποίος με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

 

ΤΕΛΟΣ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ: Απίστευτη όντως η εξέλιξη. Εκεί που  Απόλλων μπορούσε να ισοφαρίσει με τον Σαχάρ, πάει στα αποδυτήρια με το σε βάρος του 2-0 που κάνει δύσκολο τον στόχο του στην επανάληψη.

Έναρξη β’ ημιχρόνου.
48′
Σουτ του Χέντι, προσπάθησε για την προβολή ο Πίττας αλλά δεν πρόλαβε.
56′ Σουτ του Πίττα, απέκρουσε ο Βανά.
57′ Τριπλή αλλαγή για τον Άρη. Μέσα οι Μπράουν, Μαγιαμπέλα και Μπαμπίκα, έξω οι Στρούσκι, Γκομίς και Στεπίνσκι.
62′ Μεγάλη ευκαιρία για τον Άρη. Ο Μπαμπίκα έφυγε μόνος, έπιασε το σουτ αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια.
64′ Διπλή αλλαγή για τον Απόλλωνα. Μέσα Αρτυματάς και Ζράντι, έξω Βουκασίν και Βα.
69′ Μεγάλη ευκαιρία για τον Άρη. Ο Κακόριν μόνος στην περιοχή έκανε το πλασέ αλλά ο Γιοβάνοβιτς ήταν σε ετοιμότητα και απέκρουσε την μπάλα.
71′ ΓΚΟΛ. 2-1. Μειώνει ο Απόλλωνας. Ο Ζράντι κινήθηκε ωραία από αριστερά, πέρασε τον Γιαγκό, έκανε το γύρισμα και ο Μπρόρσον στην προσπάθεια του να διώξει την μπάλα την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του.


75′
Πλασέ του Κακόριν, απέκρουσε ο Γιοβάνοβιτς και από κοντά ο Μπαμπίκα δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
80′ Κ
ερδίζει πέναλτι ο Άρης σε μαρκάρισμα του Μπαμπίκα από τον Πειμπέρνς.
81′ ΓΚΟΛ. 3-1.
Ο Κακόριν σκόραρε από την άσπρη βούλα και έδωσε εκ νέου προβάδισμα δύο γκολ στον Άρη.

 

 

 

——————————————————————————–