Το πρόγραμμα των τελικών τους συγκεντρώσεων οριστικοποίησαν οι βασικοί υποψήφιοι για την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, Αβέρωφ Νεοφύτου, Νίκος Χριστοδουλίδης και Ανδρέας Μαυρογιάννης.
Μάλιστα στην τελική ευθεία οι υποψήφιοι θα προχωρήσουν με μεγάλες επαρχιακές συγκεντρώσεις ενώ άφησαν για τελευταία στο πρόγραμμα την Παγκύπρια τελική προεκλογική τους που θα πραγματοποιηθεί στην Πρωτεύουσα.
Ήδη ο Νίκος Χριστοδουλίδης πραγματοποίησε την επαρχιακή του συγκέντρωση στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου την περασμένη Δευτέρα ενώ θα ακολουθήσουν επαρχιακές συγκεντρώσεις αύριο Παρασκευή 20/1 στη Λεμεσό, στις 24/1 συγκέντρωση στη Λάρνακα και στις 26/1 στην Πάφο.
Η τελική παγκύπρια συγκέντρωση του υποψηφίου θα πραγματοποιηθεί στους χώρους της Κρατικής Έκθεσης στη Λευκωσία στις 11:00 το πρωί στις 29/1.
Τις τελικές επαρχιακές του συγκεντρώσεις οριστικοποίησε και το επιτελείο Αβέρωφ Νεοφύτου ο οποίος συνεχίζει όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο ρεπορτάζ την περιοδεία του σε Εθνικόφρονα σωματεία.
Συγκεκριμένα ο κύριος Νεοφύτου επέλεξε όπως η τελική προεκλογική του συγκέντρωση πραγματοποιηθεί στις 2 Φεβρουαρίου στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία στη Λευκωσία στις 19:30.
Πριν από την τελική παγκύπρια συγκέντρωση θα πραγματοποιηθούν και επαρχιακές συγκεντρώσεις και συγκεκριμένα στις 24/1 στο Παραλίμνι, στις 25/1 στην Πάφο, στις 27/1 στη Λάρνακα και στις 30/1 στη Λεμεσό.
Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης σε αντίθεση με τους άλλους δύο επέλεξε την καθιερωμένη οδό για την τελική παγκύπρια προεκλογική και συγκεκριμένα το Στάδιο «Τάσσος Παπαδόπουλος – Ελευθερία», ένα χώρο που το στο παρελθόν επέλεγαν σχεδόν όλα τα επιτελεία των βασικών υποψηφίων για τις τελικές προεκλογικές τους συγκεντρώσεις.
Μάλιστα κατά την διάρκεια της τελικής προεκλογικής συγκέντρωσης του κύριου Μαυρογιάννη πέραν της ομιλίας του υποψηφίου θα υπάρξει και συναυλία με Κύπριους και Ελλαδίτες καλλιτέχνες.
Συγκεκριμένα συμμετέχουν (με αλφαβητική σειρά): Ανδρέου Γιώργος, Αντωνοπούλου Ρίτα, Ευσταθία, Θαλασσινός Παντελής, Θεοδώρου Κούλης, Κοντέα Παμπίνα, Μπάσης Δημήτρης, Νταλάρας Γιώργος, Παπακωνσταντίνου Βασίλης, Πασχαλίδης Μίλτος, Τσαλιγοπούλου Ελένη, Φάνης Δημήτρης.