Ούτε ο πιο απαισιόδοξος οπαδός της Ανόρθωσης δεν θα περίμενε ότι η ομάδα του θα ολοκλήρωνε τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος με τέτοιον θλιβερό απολογισμό. Οι ήττες είναι περισσότερες από τις νίκες (έξι με πέντε, συν δύο ισοπαλίες), ενώ αρνητικός είναι και ο συντελεστής τερμάτων (12 υπέρ και 16 κατά).
Μένοντας στα γκολ, το γεγονός ότι έχει σκοράρει μόλις 12 σε 13 παιχνίδια, δηλαδή δεν συμπληρώνει καν σε μέσο όρο ένα γκολ ανά παιχνίδι καταδεικνύει το μεγάλο επιθετικό της πρόβλημα –ανάμεσα στα υπόλοιπα.
Έχει πάρει λιγότερους βαθμούς απ’ όσους έχασε (17 με 22), γνώρισε την ήττα στα έξι από τα επτά ντέρμπι του α’ γύρου και μάλιστα με τέρματα 1-12, ενώ σ’ αυτές τις έξι ήττες δεν κατάφερε να πετύχει έστω ένα γκολ. Τρία σημεία με αρνητικό πρόσημο…
Έχει μπει προ πολλού στο συρτάρι το γνωστό περί σύμπτωσης. Εδώ δεν μιλάμε για συμπτώσεις ή για κακοτυχία, αλλά για ένα μεγάλο και ξεκάθαρο δείγμα, που είναι ασφαλώς λυπηρό για την «κυρία».
Αποδεικνύεται απ’ όλα τα παραπάνω πως αυτό το ρόστερ είναι περιορισμένο δυνατοτήτων. Πως αυτή η στάνη, αυτό το…γάλα βγάζει. Αυτή η κουβέντα θα συνεχιστεί για την Ανόρθωση μέχρι τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Το αν θα αλλάξει, θα φανεί από το αν θα πετύχει τις κινήσεις ενίσχυσης.

Ανδρέας Βεντούρης